Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nieuwe staf voor dames- en U19-herenteam


06-02-2008; Zowel het Nederlands damesteam als het U19-herenteam heeft een nieuwe staf. De dames zullen voor het WK in Zweden (december 2009) worden gecoached door Il Shik Sloover, geassisteerd door Simon van Oijen. De heren U19 zullen door Phillipe Bannwart en Eva Smal (assistent-coach) worden voorbereid op de kwalificaties voor het WK, komende september. De Nederlandse Floorball en Unihockey Bond wenst alle vier de coaches veel succes.

Met Il Shik Sloover heeft het damesteam een speler met veel WK-ervaring als hoofdcoach gekregen. Zowel op het WK in Finland (2002), Zwitserland (2004) en Zweden (2006) maakte hij deel uit van de herenselectie. Ook nu dingt hij nog mee met de selectie voor het WK, in december in TsjechiŽ. Sloover heeft inmiddels ook veel ervaring opgedaan als coach: hij begeleidt de dames van HDM Ladies, die momenteel eerste staan in de 1e divisie dames.

 

Simon van Oijen, assistent-coach, is ook een ervaren speler ťn coach. Hij nam deel aan het WK in Zwitserland met de heren, en hij was succesvol met de dames van U.C. Face Off, die vorig jaar landskampioen werden en op een haar na de eindronde misten van de EuroFloorballCup. Momenteel coacht hij de dames bij UFC Groningen.

De eerste training van de dames zal plaats hebben op zaterdag 22 maart 2008. Binnenkort ontvangen de dames die uitgenodigd zullen worden bericht van de coaches. Het WK zal in 2009 plaatsvinden in Zweden van 5 tot 13 december.


Phillipe Bannwart was afgelopen WK al assistent-coach van het U19-team, en vanaf nu zal hij hoofdcoach zijn. Bannwart heeft jarenlang ervaring als coach in geboorteland Zwitserland, en als assistent-coach bij de Nederlandse dames bij de WK's in Singapore (2005) en Denemarken (2007).

Eva Smal was afgelopen WK teammanager van de heren, en gaat nu naast Bannwart ervaring opdoen als coach. Ze heeft gespeeld op de afgelopen twee dames-WK's, tijdens het laatste WK ook als aanvoerder. Momenteel speelt ze competitie bij de titelverdedigsters: U.C. Face Off uit Groningen.

Via oranje/heren u19 kun je meer vinden over een oproep voor spelers in de U19-categorie om je aan te melden voor de eerste trainingsdag op 2 maart 2008. De kwalificaties zullen plaatsvinden van 10 tot 14 september 2008. 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl