Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Meer steun voor de ontwikkeling van scheidsrechters


07-03-2008; 

Vanaf dit seizoen krijgen alle A,B en aspirant-scheidsrechters vanuit de NeFUB hulp bij hun verdere ontwikkeling via coaching. Misschien heb je op wedstrijddagen de scheidsrechters al eens gecoached zien worden of zijn de coaches met jou als scheidsrechter zelf in gesprek gegaan. Dit wordt gedaan door de meer ervaren scheidsrechters in Nederland. Inmiddels hebben we al meer dan 100 coachmomenten gehad!

Doel
Het doel van de coaching is om op een individuele basis alle scheidsrechters in Nederland te helpen in hun ontwikkeling. Op die manier willen we het algehele scheidsrechters-niveau naar een hoger plan tillen.
We denken dat je als nieuwe, maar ook als ervaren scheidsrechter na het behalen van je theorie en de ervaring die je inmiddels hebt opgedaan, veel meer kunt groeien als je met elkaar in gesprek gaat over het scheidsrechteren.

Wat je kunt verwachten
Als speler merk je niet direct iets van de coaching, behalve dat natuurlijk langzaamaan het gemiddelde niveau omhoog zal gaan. Als scheidsrechter merk je des te meer: we gaan met jullie in gesprek over alle elementen van het scheidsrechteren, zoals positionering, toepassing van de regels en communicatie met de spelers. We doen dus veel meer dan alleen maar beoordelen of iemand een A- of B-scheidsrechter is. Heb je als scheidsrechter zelf vragen of wil je gecoached worden, zoek dan een van de scheidsrechtercoaches daarvoor op.

Even voorstellen
De scheidsrechtercoaches zijn:

Bart Blaauwendraad (Floorball Flamingos)
Bart Kroese (UFC Utrecht)
Eelco Hoogwout (UA Sonics)
Eva Smal (UC Face Off)
Hans Botman (UFC Utrecht)
Henri Otjens (UA Sonics)
Il Shik Sloover (HDM)
Jacob Hoogenboom (UA Sonics)
Johan Kruseman (FB Agents)
Joost Oldenbeuving (FB Agents)
Joost Schram (UA Sonics)
Kristian Hiddinga (FB Agents)
Sam van der Tuin (UA Sonics / WUV Stick Together)
Suzan Hombergen (Hot Shots)

Vervolg
De scheidsrechter-coaching blijft natuurlijk gewoon doorgaan. Heb je hierover nog vragen, opmerkingen of tips, neem dan gerust contact met me op.

Joost Schram
CoŲrdinator scheidsrechter-coaching
scheidsrechterscommissie_at_nefub.nl 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl