Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Zwitserland wint WK meisjes onder 19 in Polen


12-05-2008; 

Het meisjes onder 19 team van Zwitserland heeft afgelopen zondag in Polen het WK gewonnen.

In een ijzersterke en bloedstollende finale wist Zwitserland in sudden death het winnende doelpunt te maken, nadat de finale met 7-7 was geeindigd. Zwitserland ging uitstekend van start met 3 snelle doelpunten maar daarna wist Zweden steeds weer de aansluiting te bereiken tot de 7-7 in de laatste minuten.

Gastland Polen beleefde een uitstekend toernooi door de favoriete Tsjechen uit de halve finale te houden. In de halve finale was Zwitserland te sterk maar in de wedstrijd om de derde plaats was Polen dicht bij een sensatie. Het was lang 3-3, maar uiteindelijk scoorde Finland de winnende 3-4.

Voor Duitsland was het toernooi minder geslaagd, na zwakke wedstrijden in de groepsfase volgde een sterk optreden in de degradatiewedstrijd tegen Letland. Ook deze wedstrijd ging lang gelijk ook maar werd in de laatste minuut beslist in het voordeel van Letland.

In de B divisie was Slowakije duidelijk het sterkste team met 3 solide overwinningen op Rusland en 2 verpletterende overwiningen op het zwakke Georgie.

Eindstand A divisie:
1. Zwitzerland
2. Zweden
3. Finland
4. Polen
5. TsjechiŽ
6. Noorwegen
7. Letland
8. Duitsland

Eindstand B divisie:
1. Slowakije
2. Rusland
3. GeorgiŽ 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl