Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

ACLO Groningen Nederlands Studenten Kampioen


01-06-2008; Uitslag:
1 ACLO Groningen
2 SUT Twente
3 NSSR Nijmegen
4 ESSF Eindhoven
5 DSSF Delft
6 Olympos Utrecht

Floorball was naast 14 andere sporten aanwezig op het 50e Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Delft. Helaas konden Leiden en Amsterdam op het laatst niet meer meedoen, maar met 6 deelnemende teams was het toch een officieel NSK dat meetelt voor het algemeen klassement van het GNSK. Er werd gespeeld in de variant 'mixed Zwitsers', waarbij er per team 2 dames en 2 heren in een kleinveld stonden, inclusief een echte goalie.

De wedstrijden werden zowel op vrijdag als zaterdag gespeeld in een halve competitie met de aanwezige teams. Al op vrijdagochtend was het duel Groningen-Enschede in een spannende 4-4 geŽindigd. Omdat zowel Twente als Groningen al hun overige wedstrijden wonnen, bepaalde een verschil in doelsaldo uiteindelijk dat Groningen zich Nederlands Studenten Kampioen Unihockey mag noemen. Nijmegen gaf zowel Enschede als Groningen uitstekend partij, maar moest na verlies van beiden genoegen nemen met de derde plaats.

Van de 'steden in opkomst', Utrecht, Eindhoven en Delft, trok Eindhoven aan het langste eind en behaalde een vierde plaats achter de 'echte' floorballteams. Er was echter geen sprake van een kloof tussen de eerste drie en de laatste drie teams, want in alle wedstrijden van het toernooi werd de volledige inzet gevraagd om te kunnen winnen.

De Blue Falcons Delft hebben voor alle deelnemers niet alleen een sportief goed, maar ook een erg gezellig toernooi neergezet. En natuurlijk is floorball ook weer aanwezig op het GNSK 2009 in Groningen! 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl