Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

EuroFloorballCup: HDM uitgeschakeld in de kwalificaties


20-08-2008; 

In de EuroFloorballCup Kwalificaties divisie west zijn noch de dames, noch de heren van HDM erin geslaagd zich te kwalifceren voor de eindronde.

De heren wisten met overwinningen op de Franse kampioen Paris UC en de IJslandse kampioen Bandżfťlag Kůpavogs de halve finales te behalen. In de halve finale werd het krachtsverschil met de Noorse favorieten vertaald in een 20-2 overwinning voor de Noren. In de strijd om de derde plaats bleken de heren van CUF Leganes vervolgens een tikje te sterk: 2-7 en dus een 4e plaats voor HDM. In de finale wist het Noorse Sarbsborg IBK zich via een overwinning op het Deense Hafnia FC te kwalificeren voor de eindronde.

De dames van HDM verloren beide wedstrijden tegen de Spaanse landskampioen CUF Leganes en de Deense kampioen FC Outlaws. De Dames van HDM eindigden daarmee op de derde plaats. CUF Leganes en FC Outlaws bleken in beide onderlinge wedstrijden gelijkwaardig. Maar dankzij een beter doelsaldo tegen HDM wist FC Outlaws zich te kwalificeren voor de eindronde, die in oktober in Winterthur (Zwitserland) wordt gespeeld.

Verrassing van het toernooi waren de Spaanse heren en dames. De Spaanse heren speelden gelijk tegen het sterker geachte UHC Sparkasse Weissenfels uit Duitsland en wisten de Noren goed partij te geven. De Spaanse dames bleken gelijkwaardig aan het Deense FC Outlaws.

De komende weekenden volgen nog de kwalificatieronde voor de bekerkampioenen uit de top 4 landen in Finland en de Oost Europese kwalificatieronde in Bratislava (Slowakije). Dit laatste toernooi heeft nog een Nederlands tintje dankzij de scheidsrechters Eelco Hoogwout en Johan Kruseman.

Voor wedstrijdverslagen zie ook de website van HDM. Voor alle uitslagen zie de website van de IFF. 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl