Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Thomas van Rijsselt redt de eer tegen Hongarije


12-09-2008; 

Tijdens het WK Jongens onder 19 kwalificatietoernooi heeft Nederland met 8-1 verloren van gastland Hongarije.

De Nederlandse jongens hadden vandaag 2 tegenstanders. Een ijzersterk Hongaars team en een volgepakte sporthal met uitzinnige Hongaarse fans. Maar gelukkig waren de altijd trouwe oranjesupporters ook aanwezig zodat het 'Holland Holland' geregeld door de sporthal schalde.

Hongarije had in eerdere wedstrijden uitstekend spel laten zien. Vanaf de eerste minuut was er dan ook een enorme druk op het Nederlandse doel. Verdedigend stonden de Nederlanders hun mannetje en keeper Daan de Jong had een topdag, waardoor de schade beperkt bleef tot 8-1.

Net als in de wedstrijd tegen Rusland was het een speler van UA Sonics die de eer redde door de Nederlandse tegentreffer te scoren.

Zaterdag en zondag volgen nog wedstrijden tegen Spanje en Georgie. Vooral de wedstrijd tegen Spanje belooft spannend te worden. Bij het WK in november 2007 werd het 6-5 voor Spanje. Dat hopen we te herhalen, maar dan natuurlijk met 6 voor Nederland.  
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl