Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Onder 19 team niet gekwalificeerd voor WK


15-09-2008; 

Tijdens het kwalificatietoernooi in Kartal, Hongarije, is het Nederlands jongens onder 19 team er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het WK 2009.

Nederland was met een jong team afgereisd naar Hongarije. Hoofddoel was leren en ervaring op doen, maar natuurlijk hoopte iedereen op succes. Helaas bleken de onder 19 teams van Slovenie, Rusland, Hongarije en Spanje te sterk.

In de vierde wedstrijd ging de strijd gelijk op. Nederland en Spanje waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Spanje nam steeds de leiding, maar Nederland kwam goed terug. Met nog 5 minuten te gaan en 1 doelpunt voorsprong voor de Spanjaarden haalden de coaches de keeper er uit, maar dit mocht niet baten. De bal ging in het lege doel waardoor Spanje de wedstrijd won met 4-6.

In de afsluitende wedstrijd werd nog wel overtuigend met 11-3 gewonnen van Georgie, waardoor Nederland eindigde op de 5e plaats. Het toernooi werd gewonnen door Rusland, dat alleen in de afsluitende wedstrijd tegen Hongarije een punt moest inleveren (3-3). Naast Rusland wist ook Hongarije kwalificatie af te dwingen.

Het Nederlands onder 19 team zal nu in 2010 opnieuw kwalificaties moeten spelen. Omdat we nu met een jong team waren afgereisd, kunnen 12 van de 16 spelers ook dan weer van de partij zijn. En na 2 jaar fanatiek doortrainen en ontwikkelen, moet kwalificatie dan zeker haalbaar zijn!

Kijk voor alle uitslagen op de IFF website. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl