Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Winst en verlies voor Herenteam


03-11-2008; 

In de voorbereiding op het WK Floorball in TsjechiŽ heeft het Nederlands herenteam 2 oefenwedstrijden gespeeld. Tegenstander was het vernieuwde en verjongde Belgische Herenteam, dat begonnen is aan de voorbereidingen op de kwalificaties voor het WK 2010.

De beide wedstrijden gaven een totaal verschillend beeld. In de eerste wedstrijd speelden de Nederlandse heren zenuwachtig en onzeker en met een zekere onderschatting voor de tegenstander. BelgiŽ ging vol goede moed en enthousiasme van start, wist het doel goed te vinden met uiteindelijk een verdiende 13-8 overwinning.

Zondag leek er een heel ander Nederlands team aan de Face Off te staan. De ploeg domineerde de wedstrijd en wist uit te lopen naar een 6-1 voorsprong na 2 periodes. In de derde periode dreigde het toch nog mis te gaan, maar het team herstelde zich en stelde met 10-6 de overwinning veilig.

Beide wedstrijden werden gespeeld in de nieuwe sporthal van La Hulpe (bij Brussel) en vooral zaterdag was er veel publiek. Zoals altijd waren het weer twee goede wedstrijden. Het Belgische floorball heeft de afgelopen jaren beslist niet stilgestaan. We feliciteren de Belgische heren met de overwinning en kijken uit naar een volgend treffen op Nederlandse bodem. 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl