Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Corderius College haalt 5e plaats bij scholen WK


05-03-2009; Tijdens het Floorball Scholenwk in Trencin, Slowakije heeft het Nederlandse meisjesteam van het Corderius College de 5e plaats behaald.

De Amersfoortse meiden sloten het toernooi af met een 9-0 overwining op Georgië. Ook in de voorronde werd al een 8-1 overwinning op Georgië geboekt, maar de andere wedstrijden gingen helaas verloren.

Het Corderius team heeft prima gepresteerd. Tegenstanders als Zweden, Tsjechië, Slowakije en Rusland zijn voor het Nederlandse floorball nog wat te hoog gegrepen en daarmee was de 5e plaats automatisch het hoogst haalbare.

Het Corderius College had zich in 2008 met de winst tijdens Mission Olympic gekwalificeerd voor het wk, maar moest nu met een heel ander team aantreden, omdat veel van de toenmalige speelsters inmiddels te oud geworden zijn of voor hun examen staan.
Ook de kampioen bij de jongens, Mencia de Mendoza uit Breda, had zich gekwalificeerd, maar moest om financiële redenen afzien van deelname aan het WK.

Op 5 juni 2009 is de volgende editie van Mission Olympic. Ditmaal is er geen WK ticket te verdienen, omdat het scholenWK om het jaar wordt gespeeld.


 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl