Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

HDM en Sonics door naar bekerfinales


22-03-2009; 

Zaterdag 21 maart werden de halve finales van de NeFUB Cup gehouden in de HDM-hal.
In de reguliere damescompetitie wist UFC Utrecht 1 onlangs nog te winnen van de dames van UA Sonics. Deze halve finale beloofde echter nog een spannende ontknoping van de reguliere competitie, aangezien UA Sonics met 4-2 zonder al te veel kleerscheuren een finaleplek wist te bemachtigen.

De andere halve finale van de dames was tussen HDM en UC Face Off. Beide teams waren wat onderbemand, en dat leek duidelijk in het voordeel van HDM uit te pakken. HDM won met 8-2.

De heren van HDM waren  al verzekerd van een plek in de finales aangezien de eerste herenwedstrijd een onderling duel was tussen HDM 1 en HDM 2. HDM 1 won deze wedstrijd met 6-4. De nog resterende plek in de herenfinale werd stevig bevochten in het duel tussen UA Sonics 1 en FB Agents. In de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd wist FB Agents hun vijfde en gelijkmakende treffer te laten noteren, waardoor extra tijd met een golden goal nodig was. De sterk spelende goalie van UA Sonics -Stefan Kooman- wist met een harde uitworp topscorer Mats Eglin alleen voor de keeper te zetten, waardoor ook bij de heren een finaleplek van de NeFUB Cup naar UA Sonics ging.
 
Op 6 juni worden de finales van de NeFUB Cup gespeeld in de Schuilenburghal te Amersfoort. Bij zowel de dames als de heren zal het dus een duel tussen HDM en UA Sonics zijn. Het volledige programma van die dag wordt binnenkort bekend gemaakt. 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl