Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Resultaten Nationscup Duitsland


27-04-2009; Het Nederlands damesteam heeft het afgelopen weekend goede ervaringen opgedaan op de 4-Nationscup in Wernigerode, Duitsland. Hoewel de wedstrijden verloren gingen was bondscoach Il Shik Sloover zeer tevreden met het getoonde niveau van de oranje dames. Er zijn drie goede wedstrijden gespeeld, waarin vechtlust en de kracht om de groeien in een wedstrijd sterk naar voren kwamen.

Een zeer goede organisatie zorgde ervoor dat de dames en de staf goede maaltijden voorgeschoteld kregen, in een vakantiepark vlakbij de sporthal. In dat vakantiepark waren grote appartementen met lekkere bedden en er was zelfs een waterpretpark en een bowlingbaan voor de nodige ontspanning.

Vanwege de laagstaande zon werd de eerste wedstrijd tegen Duitsland op vrijdag avond een kwartiertje verlaat. De eerste periode was voor de helft van het Nederlandse team de eerste periode ooit in een Oranje shirt, maar van zenuwen was weinig te zien. Bijzonder was dat de wedstrijd gefloten werd door 2 Nederlandse scheidsrechters, maar die zijn zeer netjes en onpartijdig te werk gegaan. We wisten 2 maal te scoren, de einduitslag werd 5-2.

Hongarije is een team dat de meer ervaren Nederlandse speelsters al wel kennen. Twee keer werd er van Hongarije verloren op het WK in mei 2007. Sterke punten: Snel draaiende speelsters en een hard uitgooiende keepster uit de Zweedse competitie. Maar deze wedstrijd werd er sterker gespeeld tegen de Hongaarse dames, de eerste periode bleven we zelfs sterk op 0-0. Het was een spannende wedstrijd die eindigde in 2-1.

Polen is sinds datzelfde WK 2007 een A-land. We wisten dus dat dit een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden, helemaal omdat het de derde wedstrijd in 1 weekend was die om 9 uur 's ochtends gespeeld werd. Vermoeidheid was echter maar sporadisch zichtbaar. We hebben laten zien wat we kunnen en het de Polen af en toe erg lastig gemaakt. Uiteindelijk werd het 8-2 voor Polen.

Omdat Duitsland in een zeer spannende wedstrijd wist te winnen van Polen (4-3), is de einduitslag van de Hasseroder Nations Cup geworden: 1. Duitsland 2. Polen 3. Hongarije 4. Nederland.

Het Nederlands team weet nu wat ze kan, maar heeft ook laten zien dat er nog veel meer inzit. Dus we trainen hard door en gaan verder opbouwen vol goede moed, om op het volgende toernooi (Amsterdamned 2009) weer een mooie prestatie neer te zetten.


 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl