Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

HDM en Sonics spelen goed op de Europacup kwalificatie


24-08-2009; In Leoben (Oostenrijk) zijn de kampioenen van vorig seizoen afgelopen week gaan strijden om 1 plekje in de Europa Cup eindronde. De heren van HDM (Den Haag) en de dames van de Sonics (Amersfoort) reisden af en vochten voor wat ze waard waren.

De dames speelden in een poule tegen de kampioenen van Noorwegen, Spanje en Oostenrijk. De eerste wedstrijd ging helaas verloren (8-0) tegen de zeer goede Noorse dames. De tweede wedstrijd was een gelijk opgaande, maar een 4-4 gelijke stand werd in de laatste minuut omgezet in een overwinning op de Spaanse dames met 5-4. Ook in de laatste wedstrijd werd gewonnen, het team uit Wenen werd met ruimere cijfers verslagen: 7-2. De Sonics behaalden zo de 2e plaats, wat niet genoeg is om door te gaan, maar wat toch een fantastisch resultaat is.

De heren van HDM begonnen lekker aan de kwalificaties. Speedhoc Brussel werd met 17-2 verslagen. Van de London Vikings werd helaas verloren (9-3). Tegen VSV-Unihockey (Oostenrijk) ging de strijd gelijk op en eindigde ook gelijk (3-3). Deze resultaten brachten HDM naar de halve finales. Hierin troffen de Hagenezen de uiteindelijke winnaar van het toernooi, UHC Sparkasse uit Duitsland. Ook HDM gaat dus niet door, maar heeft opnieuw een prachtig resultaat neergezet.

Voor meer resultaten en statistieken: kijk op www.floorball.org .

Voor veel en mooie foto's kun je kijken op www.unihockey-pics.de .

Hier een uitgebreider verslag van de prestaties van beide teams:

HDM wist in de groepsfase eenvoudig te winnen van Belgisch kampioen Speedhoc Brussels, waarna een off-day volgde tegen London Vikings. In de laatste wedstrijd, tegen VSV Unihockey uit Oostenrijk, keken de Hagenaars lang tegen een 3-1 achterstand aan, maar door twee doelpunten drie minuten voor tijd werd een gelijkspel in de wacht gesleept dat voldoende was voor een plek in de halve finales. In de halve eindstrijd kwam Weissenfels snel op een 2-0 voorsprong, maar hierna herpakte HDM zich sterk en wist de Duitsers verrassend goed partij te bieden. Een snelle goal aan het begin van de tweede periode (3-0) leek de wedstrijd te beslissen, maar weer beet HDM flink van zich af. Enkele goede doelkansen waren echter niet aan de Hagenaars besteed en pas kort na de 4-0 volgde een dik verdiende Haagse treffer. Tegen het eind van de wedstrijd haalde HDM haar keeper naar de kant, maar door een bal in het lege Haagse doel was het uiteindelijk Weissenfels dat profiteerde en met een 5-1 overwinning naar de finale door ging. Man of the match voor HDM werd keeper Mattias Grenbšck, verder maakte aanwinst Martin Granqvist een zeer goede indruk.

UA Sonics moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen het sterke Mallos Hurricanes, de kampioen van Noorwegen. In de eerste tien minuten moesten de Amersfoortse dames duidelijk wennen aan de hoge druk van de Noorsen, met een snelle 3-0 achterstand tot gevolg. Hierna kwamen de Sonics-dames echter beter in hun spel en was er een uitblinkende rol weg gelegd voor keepster en player of the match Renee Springer. Het kwaliteitsverschil bleek echter nog steeds uit het gemak waarmee de Noorse dames hun weinige kansen nog wisten te benutten en de moeite die de Sonics dames hadden om hun goede spel met een doelpunt te belonen. Uiteindelijk werd de uitslag 8-0 voor Mallos. In de hierop volgende wedstrijden, tegen CUF Leganes uit Spanje en het Oostenrijkse CU Wiener, wist UA Sonics hun goede spel wel met doelpunten en overwinningen te bekronen. Tegen de Spaanse dames ging het scoreverloop nog gelijk op, ondanks een duidelijk veldoverwicht van UA Sonics, maar mede dankzij doelpunten in de laatste minuut van elke van de drie periodes wisten de dames een 5-4 overwinning in de wacht te slepen. Voor de Weense dames waren de Nederlandse kampioenen duidelijk een maatje te groot: 7-2. Uitblinker aan Amersfoortse zijde was Annemiek Stegehuis die met 9 doelpunten een derde plek op de topscorerslijst wist te halen, tussen een aantal Noorse dames in.


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl