Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

De jeugd komt eraan!


05-10-2003; Zaterdag 27 september jongstleden vierde GUV Quick Feet uit Groningen haar eerste lustrum. Op het programma stond o.a. het eerste internationale Grootveldtoernooi voor jeugdteams op Nederlandse bodem (de Quick Feet cup).
Door last minute afmeldingen van de teams uit BelgiŽ, Duitsland en GeorgiŽ werd het helaas een (desalniettemin zeer geslaagd) Nederlands onderonsje.

In de categorie 14-17 toonde de gloednieuwe Nederlandse jeugdselectie onder 15 aan dat ze de afgelopen maanden veel hebben geleerd. In een viertal wedstrijden werd de oudste jeugd van Quick Feet overtuigend opzij gezet.
In de categorie tot 14 kwam Sticky Fingers 3 als verrassende overwinnaar uit de strijd. Sticky Fingers was met 3 op leeftijd ingedeelde teams naar Groningen gekomen. Het oudste team (Sticky Fingers 3) toonde zich net iets sterker dan de jongste Quick Feet jeugd. Quick Feet was op haar beurt weer sterker dan Sticky Fingers 2 en 1 en werd tweede.
Een geslaagd toernooi dat Quick Feet volgend jaar zeker weer op de agenda zet. Het ziet er naar uit dat Quick Feet dan flink meer teams kan verwelkomen want het jeugd Unihockey zit sterk in de lift.

UA Sonics uit Amersfoort is inmiddels ook met een jeugdafdeling gestart. Daarnaast zijn er plannen (in diverse stadia van ontwikkeling) in Den Haag (HSK) en Enschede. Tot slot zijn er contacten met enkele multisportvereninging die plannen hebben om een unihockey afdeling op te richten.

Ook de Stiching Unihockey Nederland laat zich niet onbetuigd. De succesvolle High School competitie wordt sterk uitgebreid en ook de junior champs (voor basisscholen) groeien flink door.

De onder19 selectie is volop in training voor het WK U19 in Praag komende november. Het team onder leiding van Rob Serviss en Henk Schuster is nog jong en kan grotendeels mee tot het WK 2005 dus ook daar nog volop groeimogelijkheden.

En vers van de pers: Als het allemaal meezit, gaat in het voorjaar van 2004 de eerste Unihockey Jeugdcompetitie van start.

Kortom: de jeugd komt eraan!!


 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl