Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Stand van zaken senioren competitie


12-10-2009; Stand van zaken competitie 2009-2010

12-10-2009

Na 3 weekenden is er alweer veel voorgevallen in de Nederlandse competitie. Enkele teams konden toch niet genoeg spelers op de been brengen en moesten zich op het laatste moment terug trekken. Dit leverde logistiek gezien een uitdaging op voor de verschillende commissies van de NeFUB. Er zijn al een aantal mooie wedstrijden gespeeld.

Heren Divisie 1

De FB Agents 1 (Amsterdam) lijken sterker dan ooit. Er werd gewonnen van titel-concurrent HDM1 (Den Haag) en Utrecht 1 en Tilburg werden met dubbele cijfers verslagen. Ze staan na 3 wedstrijden eerste, maar ook de Sonics (Amersfoort) hebben 9 punten na hun eerste 3 wedstrijden.

Heren Divisie 2

De tweede divisie bestaat uit 2 poules. In poule A zijn Messed Up 2 (Enschede), Tilburg FLoorball 2 en Hot Shots (Nijmegen) goed aan het seizoen begonnen. In poule B speelt het eerste team van Messed Up en ook zij begonnen goed. De stadsderby tussen UFC Groningen en Quick Feet werd overtuigend door Quick Feet gewonnen.

Dames Divisie 1

Voor het eerst is de dames competitie in 2 divisies opgedeeld. Na 3 gespeelde wedstrijden gaan de dames van de Sonics aan de leiding, op de voet gevolgd door HDM. Quick Feet heeft een bijzondere seizoensstart. Ze hadden veel pech op de tweede speeldag. Na een lange reis werd hun wedstrijd toch nog afgelast. De regel is dat ze wegens te laat arriveren met 5-0 verliezen, er wordt nog over nagesproken. In de wedstrijd tegen Utrecht de week erna kwamen ze 3-0 achter, maar werd uiteindelijk met 5-4 gewonnen.

Dames Divisie 2

De tweede divisie wordt voorlopig aangevoerd door de FB Agents. Aan het eind van de competitie promoveert de nummer 1 en hebben de nummers 2 en 3 nog kans om te promoveren via een promotie/degradatie wedstrijd. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl