Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Update damescompetitie


03-02-2010; Voor het eerst in de geschiedenis van het floorball in Nederland, is de damescompetitie verdeeld in 2 divisies. Er breekt straks, na een rustperiode in februari, een spannende tijd aan. In de 1e divisie zullen de 3 hoogst genoteerde teams gaan strijden om het kampioenschap. Voor HDM uit Den Haag en de Sonics uit Amersfoort is het zeker dat ze daarbij zitten. Wie als 3e meegaat zal worden uitgevochten tussen UFC Utrecht, Face Off uit Groningen en Hot Shots uit Nijmegen. De 3 teams die niet om het kampioenschap zullen meedoen zullen hard aan het werk moeten om ook volgend seizoen weer in de 1e divisie te spelen. Het team dat laatste wordt zal direct degraderen. De andere 2 spelen promotie/degradatie wedstrijden tegen de nummer 2 en 3 uit de 2e divisie.

In die 2e divisie gaan de FB Agents uit Amsterdam ruim aan de leiding. Er zijn echter nog een flink aantal wedstrijden te spelen, dus ook Messed Up uit Enschede, UFC Groningen en Utrecht 2 kunnen nog kampioen worden en direct promoveren. Voor Hot Shots 2 lijkt dit doel dit jaar nog te ver weg, maar ook de nummer 2 en 3 kunnen via de promotie/degradatie wedstrijden een plekje in de 1e divisie afdwingen. Alles is dus nog mogelijk.

En er zijn nog meer prijzen te winnen dit seizoen. Op 20 maart worden de halve finales gespeeld om de NeFUB cup, oftewel de bekercompetitie. De nummer 1 en 2 uit de competitie, Sonics en HDM spelen tegen elkaar, UFC Utrecht 1 en Hot Shots 1 verdelen de andere plek in de finale op 5 juni.


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl