Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Verslag van de WK-heren zelf: NL-Italie 03/02/10


09-02-2010; 

Nederland verliest van effectief Italië

In haar eerste wedstrijd op het WK kwalificatietoernooi in El Escorial, Spanje heeft het Nederlands herenteam met 7-2 verloren van Italië. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door een hoog tempo en goed fysiek spel van Nederland, deden beide teams nauwelijks voor elkaar onder. Met name in de eerste periode toonden de Italianen zich effectiever in de afronding met veel directe schoten, waar de Nederlandse spelers vaak wat meer tijd nodig hadden om tot een doelpoging te komen.

De beginfase van de wedstrijd was voor Nederland, dat toonde ondanks de jeugdige leeftijd (gemiddeld 21) en de vele nieuwelingen, geen last van zenuwen te hebben. Dit resulteerde in goede schoten van achteruit van Sven Landmeter en Matthijs ten Hag. De openingsgoal viel echter voor Italië, dat in een snelle counter een man-meersituatie effectief wist af te ronden. Het tegendoelpunt leek Nederland wat van slag te brengen en slordig ingrijpen bij twee rommelsituaties voor het doel, leidden tot een 3-0 voorsprong voor de Italianen.

Hierna leek Nederland zich wat te herpakken. Een mooie, snelle aanval via Kerry Murphy en Jeroen Bart leidde tot een goede scoringsmogelijkheid voor Thomas van Rijsselt, maar de Italiaanse keeper wist de bal op miraculeuze wijze uit het doel te halen. In de tegenaanval lieten de Italianen zien hoe het wel moest, maar de 4-0 stand deed geen recht aan het wedstrijdbeeld. Halverwege de tweede periode verlieten de eerste twee Nederlandse lijnen de defensieve stellingen om over te gaan op hoge forechecking. Dit bracht Italië in de problemen, leidde tot een overwicht voor Nederland, maar doelpunten bleven helaas uit. In de spaarzame uitbraken toonde Italië zich gevaarlijk en uiteindelijk ook effectief, twee keer wisten zij het net te vinden alvorens Nederlands derde lijn in een counter via Edwin Menzo en uiteindelijk Michiel Bosch het net wist te vinden.

In de derde periode voerde Nederland de druk verder op en kwam Italië er nauwelijks meer uit. Verder dan een doelpunt van Jochem de Bruin, na een schot van Niek Hovius, kwam Nederland echter niet.

Italië – Nederland 7-2 (3-0, 3-1, 1-1) 

Doelpunten Nederland: Michiel Bosch (assist Edwin Menzo), Jochem de Bruin (Niek Hovius)

Man of the Match (gouden-ballen award): Niek Hovius, Most attacks blocked (blauwe-ballen award): Sven Landmeter 

Beginopstelling Nederland:

Goalie: Leonard Widjaja

Lijn 1: Sven Landmeter – Sven van der Heide – Thomas van Rijsselt – Jeroen Bart –  Kerry Murphy

Lijn 2: Matthijs ten Hag – Niek Hovius – Adrian Mom – Jochem de Bruin – Jan Hubacher (p3: Pascal Ramaekers)

Lijn 3:  Aron Piekema –  Rens Hoefnagels – Stephan Widjaja – Pascal Ramaekers (p2: Michiel Bosch) – Edwin Menzo 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl