Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

WK-Verslag NL-Georgie 04/03/10


09-02-2010; 

Nederland veel te sterk voor Georgië

Met een ruime 9-1 overwinning op Georgië  behoudt Nederland uitzicht op een plaats in de finales van het WK kwalificatietoernooi in Spanje. Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Nederland de betere ploeg was en met snelle passing werden de Georgiërs op eigen helft vastgezet. Slordig afwerken zorgde er echter voor dat het overwicht niet in doelpunten werd uitgedrukt. Bij een 2-0 voorsprong voor Nederland, leidde een snelle uitworp van de Georgische keeper een counter en een onverwacht tegendoelpunt in. Dit bracht het Nederlandse team echter niet van slag en nog in de eerste periode werd de voorsprong tot 4-1 uitgebouwd. Met name Nederlands tweede lijn, onder aanvoering van spelverdeler Stephan Widjaja en de zeer goed spelende Aron Piekema, zorgde voor veel dreiging  en goed aanvalsspel.

In de tweede periode werd de druk verder opgevoerd en speelde Nederland erg sterk met strakke passing en goede rushes van achteruit. Dit leidde al snel tot een Georgische tijdstraf en de man-meer situatie werd keurig bekroond met een doelpunt. Gestaag werd de voorsprong verder uitgebouwd met als hoogtepunt een doelpunt in ondertal: Pascal Ramaekers speelde op rechts Jeroen Bart aan die met een sublieme rush twee Georgische tegenstanders het nakijken gaf en de mee opgenomen Ramaekers op maar bediende voor de 7-1. De tweede periode eindigde met een 9-1 voorsprong en alles leek klaar om in de derde periode een monsterscore te bereiken. In de laatste 20 minuten bleek het jeugdige Oranje hier echter niet klaar voor en een slordig begin met te gehaast aanvalsspel haalde het ritme uit het Nederlandse spel. Acherin zat de Nederlandse verdediging potdicht: tweede keeper Tom Scholten kreeg in deze derde periode slechts drie ballen te verwerken. De derde periode eindigde in 0-0 en een 9-1 eindstand. Overall echter een zeer goede score waarbij vooral opvalt dat alledrie de Nederlandse aanvalslijnen tot scoren kwamen, waar in het verleden vaak maar enkele spelers voor de doelpuntenproductie zogden. Morgen wacht het Nederlands team een zware klus tegen topfavoriet Slowakije, dat na een teleurstellende 3-3 tegen Italie vol aan de bak moet om de eerste plaats in de groep te behalen.

Nederland – Georgië 9-1 (4-1, 5-0, 0-0)

Schoten op doel: 57-6

Doelpunten Nederland:

Pascal Ramaekers (geen assist), Adrian Mom (ass. Jan Hubacher), Jochem de Bruin (-), Michiel Bosch (Pascal Ramaekers), Jan Hubacher (Adrian Mom) (powerplay), Jeroen Bart (Edwin Menzo), Pascal Ramaekers (Jeroen Bart) (short-handed), Edwin Menzo (Jeroen Bart), Jochem de Bruin (Jan Hubacher)

Strafminuten: 4 (Jochem de Bruin 2, Jeroen Bart 2)

Man of the Match (IFF) : Jeroen Bart, Beste speler (Gouden Ballen Award): Aron Piekema, Meest waardevolle speler (Blauwe Ballen Award): Stephan Widjaja

Opstelling Nederland:

Goalie: Leonard Widjaja (p3: Tom Scholten)

Lijn 1: Matthijs ten Hag – Niek Hovius – Arian Mom – Jochem de Bruin – Jan Hubacher

Lijn 2: Rens Hoefnagels – Aron Piekema – Stephan Widjaja – Michiel Bosch – Pacal Ramaekers

Lijn 3: Sven Landmeter – Sven van der Heide – Thomas van Rijsselt (p2: Edwin Menzo) –  Jeroen Bart – Kerry Murphy 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl