Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

WK-Verslag NL-Slowakije 05/03/10


09-02-2010; 

Slowakije veel te sterk voor jeugdig Nederland.

In de laatste groepswedstrijd op het WK kwalificatietoernooi in Spanje heeft Nederland met 16-0 klop gekregen van een gretig en sterk Slowakije. Vooraf was duidelijk dat Nederland, dat via een overwinning nog uitzicht zou hebben op plaatsing voor de WK eindronde, een zware wedstrijd zou wachten. Door een 3-3 gelijkspel tegen Italië en het niet op komen dagen van Georgië in de eerste wedstrijd, moest Slowakije met 21 doelpunten verschil winnen van Nederland om nog eerste te kunnen worden in de groep. Vanaf het begin zette Slowakije Nederland flink onder druk, maar Nederland verdedigde solide. Een van richting veranderd schot van Slowakije leidde echter tot een ongelukkige 1-0 achterstand. Kort hierna liep Nederland meer averij op, toen Rens Hoefnagels tegen een 2 minuten straf opliep en Slowakije de overtal situatie vakkundig uitspeelde. In de counter bleef Nederland echter gevaarlijk en één van Nederlands tegenstoten konden de Slowaken slechts met een overtreding afstoppen. Het penalty schot liet Nederland echter onbenut, maar in de daarop volgende powerplay kreeg Nederland snel een tweede kans. Hier bleek echter de Nederlandse onervarenheid, want ook het tweede penalty schot werd geblokt door de Slowaakse keeper en zelfs de hieropvolgende 5 tegen 3 situatie bleef doelpuntloos. Ondanks deze zware tegenslagen bleef Nederland goed verdedigen en in de eerste periode wisten de Slowaken nog slechts twee keer het net achter keeper Tom Scholten, die in deze wedstrijd de voorkeur had gekregen boven eerste goalie Leonard Widjaja, te vinden.

In de tweede periode begon Nederland met wat omzettingen achterin, maar al na 30 seconden lag de bal weer in het Nederlandse doel. Deze snelle tegenslag werd echter gevolgd door een zeer goede periode waarin de snelle en volop druk zettende Slowaken alleen in een powerplay wisten te scoren. Drie seconden voor het eind van de tweede periode stond Nederland echter te slapen bij een Slowaakse vrije slag, waardoor de stand na twee periodes toch nog op 7-0 kwam.

De derde periode begon Nederland weer met drie volledige lijnen, maar bleek de pijp volledig leeg. Twee sterke periodes werden gevolgd door een dramatische derde, waar duidelijk werd dat het jonge Oranje na twee goede wedstrijden ook nog wat te leren heeft. Met name de onmacht tegen de Slowaakse powerplay viel op, want elke ondertal situatie leidde tot een doelpunt, terwijl  de Nederland in overtal onmachtig bleek. Uiteindelijk werd er in de derde periode maar liefst 9 keer gescoord en ondanks verwoede jacht op een eretreffer hield Slowakije zelf de nul. Voor Nederland wacht morgen de strijd om de vijfde plaats tegen het gelijkwaardig geachte Slovenië.

Nederland – Slowakije 0-16 (0-4, 0-3, 0-9)

Strafminuten Nederland:

IFF Man of the match: Niek Hovius, Gouden-ballen award (beste speler): Sven Landmeter, Blauwe-ballen award (hardst werkende speler): Thomas van Rijsselt 

Opstelling Nederland:

Goalie: Tom Scholten

Lijn 1: Sven Landmeter – Sven van der Heide – Thomas van Rijsselt – Jeroen Bart –  Edwin Menzo (p2: Kerry Murphy)

Lijn 2: Matthijs ten Hag (p2: - ) –  Niek Hovius – Adrian Mom – Jochem de Bruin – Jan Hubacher

Lijn 3: Aron Piekema – Rens Hoefnagels (p2: -) – Stephan Widjaja – Pascal Ramaekers – Michiel Bosch 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl