Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

WK-Verslag NL-Slovenie 06/03


09-02-2010; Nederland zesde op kwalificatietoernooi na nipte nederlaag tegen Slovenië.

Haar laatste wedstrijd op het WK kwalificatietoernooi in El Escorial, Spanje, heeft Nederland met 3-2 verloren van Slovenië. Het verdedigend spelende Nederland had de hele wedstrijd onder controle, maar twee tegendoelpunten in ondertal deden het team uiteindelijk de das om. Al met al kan het jonge team terug kijken op een geslaagd toernooi, waarin sterke en zwakke periodes elkaar afwisselden. Met name in de eerste wedstrijd tegen de latere toernooi-winnaar Italië maakte Nederland indruk en toonde het zich gelijkwaardig op de afronding na. Vooral in de derde periode tegen Slowakije liet Nederland echter ook zien op cruciale punten nog wat stappen te moeten maken en het hoge niveau niet constant te kunnen volhouden. In de laatste wedstrijd tegen Slovenië maakte Oranje een vermoeide indruk en ontbrak de kracht en scherpte om in de eerste periode voldoende uit te lopen.

Gezien de snelheid van de Sloveense aanvallers begon Nederland verdedigend aan de wedstrijd en liet het de tegenstander het spel maken. Hier hadden de Slovenen duidelijk moeite mee en alle Sloveense doelpogingen waren een eenvoudige prooi voor keeper Leonard Widjaja. In de tegenaanval was Nederland gevaarlijk, maar het duurde tot halverwege de eerste periode voor de oranje aanvallers het doel wisten te vinden: Jan Hubacher schoot vanuit de draai fraai raak, nadat de bal uit de kluts bij hem was beland. Hierna had Nederland nog wat goede schoten van Jeroen Bart en aanvoerder Stephan Widjaja, maar verzuimde het verder afstand te nemen.

In de tweede periode veranderde er niets aan het spelbeeld, tot in de 8e minuut Michiel Bosch tegen een onterechte 2-minutenstraf aan liep. Na slechts 22 seconden in overtal kon een Sloveense aanvaller geheel ongehinderd de bal bij de tweede paal het doel in draaien. Vijf minuten later nam Nederland echter weer de verdiende voorsprong toen Adrian Mom, na pass van Jan Hubacher, de keeper omspeelde en raak schoot. Na twee periode leidde Nederland verdiend met 2-1.

In de derde periode was het echter weer een 2-minutenstraf die Nederland de das omdeed. Dit keer zat Thomas van Rijsselt slechts 16 seconden op de strafbank toen de Slovenen al weer een gat in de defensie wisten te vinden. Dit keer ontbrak het Nederland echter aan de kracht om weer aan te zetten. Tien minuten later wisten de Slovenen, die tot dan toe in het reguliere spel geen gat in de Nederlandse afweer hadden weten te vinden, toch raak te schieten en met nog maar 9 minuten op de klok keek Oranje voor het eerste in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Hierna probeerden de heren nog alles op alles te zetten door volle pressing te spelen, maar de vermoeidheid speelde parten in de uitvoering. De laatste twee minuten haalde Nederland de keeper eruit voor een extra veldspeler, maar de druk werd, wederom onterecht, door de scheidsrechters de das omgedaan, toen Jochem de Bruin een zeer twijfelachtige 2-minutenstraf kreeg. Zo eindigde de laatste wedstrijd van Nederland in een nipte 3-2 nederlaag, waarbij, net als tegen Slowaken, de Nederlandse onmacht in onder- en overtal situaties vooral opviel. Bovendien is duidelijk dat het team mentaal en fysiek nog moet groeien en dat ook in de afronding op doel nog flink aan effectiviteit te winnen is. Het vertoonde spel biedt echter zeer veel vertrouwen voor de toekomst, zeker als in aanmerking wordt genomen dat het team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar beduidend jonger was dan de tegenstanders.

Nederland – Slovenië 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Strafminuten Nederland: 8 (Thomas van Rijsselt: 4, Michiel Bosch: 2, Jochem de Bruin: 2)

IFF Man of the Match: Stephan Widjaja, Gouden-ballen award (beste speler): Jeroen Bart, Blauwe-ballen award (beste body checks): Sven van der Heide & Kerry Murphy

Opstelling Nederland:

Goalie: Leonard Widjaja

1e lijn: Aron Piekema – Rens Hoefnagels – Stephan Widjaja – Michiel Bosch (p3: Edwin Menzo)- Edwin Menzo (p2: Pascal Ramaekers)

2e lijn: Matthijs ten Hag – Niek Hovius – Adrian Mom – Jochem de Bruin – Jan Hubacher

3e lijn: Sven Landmeter – Sven van der Heide – Thomas van Rijsselt – Jeroen Bart – Kerry Murphy

(vanaf 51:08)

Aron Piekema – Niek Hovius – Adrian Mom – Stephan Widjaja – Jan Hubacher/Jochem de Bruin

Sven Landmeter – Sven van der Heide – Thomas van Rijsselt – Kerry Murphy – Edwin Menzo)


 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl