Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Loting en nieuwe opzet NeFUB-Cup


03-09-2010; 

Vanavond heeft de loting plaatsgevonden voor de NeFUB-Cup van dit jaar. Er is gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij vanaf de eerste ronde alle bekerwedstrijden worden gespeeld met effectieve tijd en in knock-out formaat. Ook is besloten hoger ingeschaalde teams pas in latere rondes in het toernooi te laten instromen.

Belangrijkste reden voor deze wijziging is dat er in de oude opzet met een poulefase in de eerste ronde erg grote niveauverschillen waren tussen de teams uit de verschillende divisies. De laatste jaren schrijven ieder jaar steeds minder teams uit de tweede divisie zich nog in voor de bekercompetitie.

Om deze trend te stoppen is besloten tot een nieuwe opzet, waarmee de competitiecommissie de NeFUB cup weer aantrekkelijker hoopt te maken voor teams van elk niveau, uit beide divisies, met spannende wedstrijden in iedere ronde. Ook wordt de bekercompetitie met deze opzet een interessantere 'instap'-competitie voor teams die op dit moment nog geen volwaardig competitieteam op de been kunnen krijgen, maar al wel aan het echte werk willen ruiken.

Verenigingen die aangesloten zijn bij de NeFUB maar (nog) niet deelnemen aan de heren- of damescompetitie zullen dan ook volgend jaar expliciet uitgenodigd worden wel een afzonderlijk bekerteam in te schrijven, ook als men nog niet kan deelnemen aan de competitie.
 
Loting:
De beker-loting voor de eerste ronde heeft inmiddels plaatsgevonden. Na afloop van elke ronde zal voor een volgende ronde worden geloot. Hierbij worden geen restricties gesteld, oftewel: elk team kan tegen elk ander team loten.
 
Heren:
 
Er zijn dit jaar 17 inschrijvingen voor de NeFUB-cup.

De vier beste teams uit de bekercompetitie van vorig jaar zijn beloond met een bye tot de kwartfinale. Dit zijn FB Agents 1(bekerwinnaar), UFC Utrecht 1(finalist) en UC Face Off 1 en HDM 1 (halve finalist);
De drie overgebleven beste teams uit de reguliere competitie van vorig jaar, waarbij promovendi hoger worden aangeslagen dan degradanten, zijn beloond met een bye tot de tweede ronde. Dit zijn UA Sonics 1 (3), Tilburg (7) en Quickfeet (kampioen 2e divisie);
 
De tien resterende teams zijn meegenomen in de loting voor ronde 1. Deze ronde zal plaatsvinden op 18 september in Utrecht en Amersfoort. De teams zullen in onderlinge duels (effectieve tijd, bij gelijkspel 10 minuten verlengen met golden goal en daarna beslissing door een penalty shootout) uitmaken welke vijf teams zich plaatsen voor de tweede ronde. 
 
1. UFC Utrecht 2 - Messed Up 1
2. Hot Shots Nijmegen - Messed Up 2
3. UFC Utrecht 3 - FB Agents 2
4. Stick2It - UFC Groningen
5. Blue Falcons - UA Sonics 2
 
De tijden en locaties van deze wedstrijden worden zo snel mogelijk online gezet.

De tweede ronde zal plaatsvinden op 12 december. Hierbij zullen dus ook Ua Sonics 1, Tilburg en Quickfeet meeloten.
 
De kwartfinale zal plaatsvinden op 22 januari. Hierbij zullen dus ook FB Agents, UFC Utrecht, UC Face Off en HDM meeloten.
 
De halve finale zal plaatsvinden op 9 april.
  
De bekerfinale zal plaatsvinden op 4 juni. 
 
Dames:
 
Er zijn dit jaar 6 inschrijvingen voor de NeFUB-cup.
 
UFC Utrecht (bekerwinnaar) en UA Sonics (hoogstgeplaatste deelnemende team uit de competitie van vorig jaar) hebben een bye tot de halve finale op basis van hun prestaties van vorig jaar.
 
De eerste ronde van de damesbeker zal plaatsvinden op 18 september in Utrecht en Amersfoort. De vier teams zullen in onderlinge duels (effectieve tijd, bij gelijkspel 10 minuten verlengen met golden goal en daarna beslissing door een penalty shootout) uitmaken welke twee teams zich plaatsen voor de halve finale.
 
1. Hot Shots Nijmegen - UC Face Off
2. FB Agents - Messed Up
 
De tijden en locaties van deze wedstrijden worden zo snel mogelijk online gezet.
 
De halve finale zal plaatsvinden op 9 april. Hierbij zullen dus ook UFC Utrecht en UA Sonics meeloten.
  
De finale zal plaatsvinden op 4 juni.


 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl