Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Samenvatting Heren U19 kwalificatie


13-09-2010; 

Floorball WK selectietoernooi U19 Benidorm 8 tot en met 12 september 2010

8 september: Spanje-Oostenrijk: 4-0 (1-0; 1-0; 2-0)

Met veel sfeer en flitsend spel opent Spanje het toernooi tegen Oostenrijk.
Het wordt een eenzijdige wedstrijd: Spanje heeft het initiatief, valt aan en Oostenrijk probeert te counteren. Maar met de mogelijkheid die Oostenrijkers krijgen, weten ze niets te doen. Hun keeper weet de schade te beperken en zo wint Spanje met 4-0. De goals in de laatste periode vallen rechtstreeks uit een uitworp van de keeper.
De jury waardeert het: beide keepers, Aron Baker en Barbero Mario, worden uitgeroepen tot ”man of the match”.
Inmiddels kleurt de meer dan warme hal oranje. De spanning stijgt en de geruchtenstroom ook: “De Russen staan nog bij Wladiwostok, ze zijn er niet!”. Maar het valt mee; door  stakingen rond het luchtruim van Frankrijk kwamen ze uiteindelijk in Madrid aan en gingen vandaar met de auto naar Benidorm. Bij het Palau d'Esports komen ze tegelijk met de Nederlanders aan: Nederland- Rusland kan beginnen!!

  Nederland- Rusland: 3-5 (2 – 1; 1 – 2; 2 – 0)

Met de herinnering aan 2 jaar terug – een dikke nederlaag (1 - 14) – wordt spanningsvol naar deze wedstrijd uitgezien. In de eerste periode blijft Nederland scherp en sterk. Ook als Rusland koel en meedogenloos twee maal scoort blijft Nederland goed bij de les en in de wedstrijd (al moeten we een paar keer even “dankjewel” tegen onze keeper zeggen). Als er een “een man meer” – situatie in het voordeel van Nederland komt, wordt het slim uitgespeeld en staat het nog maar 2 – 1 voor Rusland.
De score in de tweede periode is precies anders om: 1 – 2 voor Nederland!! Onder meer door een slim genomen vrije slag. De Russen zijn verrast en weten niet goed wat ze moeten doen.
Aan het begin van de derde periode lijkt Nederland even verlamd bij de gedachte te kunnen winnen. Dat voelen de Russen direct aan en binnen de kortste keren scoren ze tweemaal. Nederland is even van slag, maar herpakt zich na een minuut of tien. Een “een man minder” – situatie wordt prima doorstaan, waarna Nederland er nog een slotoffensief uitperst: helaas zonder goals. En zo wint Rusland met 3 – 5.
Jochem de Bruin (forward) voor Nederland en Ilya Veshryakov (forward) voor Rusland worden tot ”man of the match” uitgeroepen.
Een uitstekende teamprestatie van Nederland; we krijgen veel waardering hiervoor van de IFF-officials, de Spanjaarden en de Zweedse technisch adviseur van de Spaanse bond!
Dat belooft wat voor de wedstrijd van morgen!!

9 september: Groot-Brittannië - Oostenrijk: 2 - 5

Oostenrijk wint met 5 – 2 in een matige, rommelige wedstrijd. Oostenrijk lukt het niet het spel te maken en de Britten spelen zonder structuur en met teveel “lange halen, snel thuis”.
Maar ook deze avond blijft de beste wijn voor het laatst bewaard: Spanje – Nederland.

  Spanje – Nederland: 3 – 2 (2-1; 0-0; 1-1)

Spanje – Nederland wordt een ware thriller met veel sfeer op de tribune, waar zo'n twintig oranje supporters zich danig laten horen.
Beide teams blijken zeer aan elkaar gewaagd met een over het algemeen net iets beter Spanje.
In de eerste periode nemen de Spanjaarden de leiding met 2 – 1. Nederland blijft geconcentreerd spelen. Het doelpunt van Nederland is dan ook een prima uitgespeelde combinatie die feilloos wordt afgemaakt. Een “een man minder” – situatie wordt, net als tegen Rusland, uitstekend doorstaan.
In de tweede periode heeft Nederland het moeilijk, vooral ook met zichzelf. Er is te weinig diepte, passes komen net niet aan of de aannames gaan net even te moeilijk. De enkele kansjes die er toch zijn, worden gemist en ook uit een “een man meer”- situatie – zelfs een “twee man meer” – situatie wordt jammer genoeg niet gescoord. Zo blijft het 2 – 1 voor Spanje!
In de derde periode zet Nederland alles op alles; er komt meer diepte en het team zet meer druk. Klasse gezien de hitte in de zaal.
Nederland overleeft opnieuw een “een man minder” – situatie; de “Zorro”- goal van Spanje wordt wegens “hoge stick” afgekeurd.
Aron raakt geblesseerd, maar wordt snel opgelapt door Paula en komt weer terug. En hoe!
Met minder dan drie minuten te spelen scoort hij de gelijkmaker.
Nederland blijkt over een tweede adem te beschikken.
Een snelle uitbraak levert Nederland zelfs bijna een voorsprong op.
Maar helaas, ook Spanje zet alles op alles, en weet anderhalve minuut voor het einde de winnende treffer te maken. De tijd is te kort om dat nog recht te zetten.
“Man of the match” wordt voor Nederland opnieuw Jochem de Bruin (forward) en voor Spanje Juan Manuel Castro (forward).
De teleurstelling is bij de Nederlandse spelers en staf goed voelbaar, maar de groei en de veerkracht van dit team is onmiskenbaar groot! Dat geven de meer neutrale toeschouwers, waaronder de IFF-officials, zonder meer aan. En het publiek heeft weer genoten van een team dat van floorball een prachtige sport weet te maken!

10 september: Rusland – Groot-Brittanië: 15 – 0

Zoals verwacht werd deze wedstrijd een eenzijdige vertoning die door de Russen vakkundig met 15-0 werd gewonnen.

Oostenrijk – Nederland: 1 – 4 (0-1; 1-1; 0-2)

Opnieuw kleurde de tribunes oranje; het legioen met ditmaal zelfs Spaanse Nederlanders was weer aanwezig.
De grote vraag was of Nederland de teleurstelling van het “net niet” van de vorige wedstrijden achter zich kon laten en de favorietenrol aankon.
Nederland begon direct scherp en gedurfd te spelen. Oostenrijk hield met moeite en drie tijdstraffen stand. Direct na de tweede tijdstraf scoorde Nederland de 1- 0! Maar meer zat er deze eerste periode niet in.
In het begin van de tweede periode pakte Oostenrijk het initiatief en maakte, na zo'n twee en halve minuut, met een afstandschot de gelijkmaker.
Even waren we bang dat Nederland een mentale terugslag zou krijgen, maar na zes en halve minuut kwam het team door een prachtige combinatie opnieuw op voorsprong.
Toch moesten we tot de derde periode wachten voor Nederland zijn ware gezicht liet zien.
Met mooie combinaties werden de vooral fysiek spelende Oostenrijkers uitgespeeld. Het leverde twee mooie goals op en als Nederland de kansen goed had benut waren ze in de buurt van de dubbele cijfers gekomen.
“Man of the match” werd bij Nederland opnieuw Jochem de Bruin (een hattrick!) – en wat gaatie nu met al die polsbandjes doen? – en bij Oostenrijk hun nummer 5 (helaas staat op hun teamlijst geen nummers bij de namen, dus dat blijft nog even een raadsel).
Dus weer een uitstekende teamprestatie van Nederland dat zich heel knap over de teleurstelling van de eerste twee wedstrijden heeft heen gezet en laat zien heel erg goed te kunnen floorballen.

12 september: Nederland – Groot-Brittanië: 13 – 0 (3-0; 2-0; 8-0)

Na een gezellige rustdag met een (sub-)tropische middagactiviteit voor spelers, begeleiders en supporters in de golven van 't oudste deel van Benidorm, speelde Nederland zijn laatste wedstrijd tegen Groot-Brittannië.
Groot-Brittannië deed voor het eerst mee aan een U19 kwalificatie en kwam met een jong team om vooral veel te leren. Hun reis naar Spanje was bepaald moeizaam verlopen: van dinsdagavond tot donderdagochtend gestrand op Bristol airport door de stakingen in Frankrijk, donderdagmiddag eindelijk overgekomen en 's-avonds direct al de eerste wedstrijd.
De Britten speelden moedig, lieten zich niet uit het veld slaan en bleven elke periode spelen om een goal te maken. Tegen Oostenrijk lukte ze dat eerder in het toernooi! Maar Nederland gaf geen krimp en nauwelijks kansen weg. Nederland domineerde de hele wedstrijd en maakte vanaf het begin duidelijk ook deze wedstrijd goed te willen spelen.
De Nederlanders pakten direct het initiatief en na ruim vijf minuten stond het al 2-0. Daarna viel de scherpte en de productie wat weg; het duurde tot aan het einde van de eerste periode voordat er weer een goal viel.
Ook in de tweede periode wist Nederland het overwicht niet in veel goals om te zetten, er werd “slechts” twee keer gescoord, waarvan één tijdens een van de twee “een man minder” – situaties.
In de derde periode ging Nederland er weer vol tegen aan: er werd maar liefst acht keer gescoord: vanaf de eerste goal, na 23 seconde, tot de laatste goal, 6 seconde voor tijd! Thomas Rietveld (forward) speelde in deze periode een hoofdrol. Hij schoot viermaal raak en werd dan ook voor Nederland “man of the match”, voor Groot-Brittannië werd het hun keeper, White Jamies, die ondanks de talrijke tegengoals onverstoorbaar zijn werk bleef doen.

Nederland kan terugkijken op een heel goed toernooi, waarbij het qua niveau volwaardig aansluiting bij Rusland en Spanje heeft gevonden.
De teamprestatie was elke wedstrijd TOP!! En daar hebben niet alleen de Nederlandse supporters van genoten.
Dit smaakt naar MEER!!

Na Nederland – Groot-Brittannië speelden Spanje en Rusland om de eerste plaats en dus voor de kwalificatie voor het U19 WK voor B-landen. Spanje moest winnen omdat Rusland een beter doelsaldo had. Het werd een bloedstollende wedstrijd!!

  Spanje – Rusland: 2 – 2 (1-1; 1-0; 0-1)

Rusland opende vroeg in de eerste periode; Spanje leek even aangeslagen maar maakte kort daarna gelijk.
In de tweede periode kwam Spanje op voorsprong. Nu leek Rusland snel op gelijke hoogte te komen toen ze een penalty kregen. De misser van de Russische speler leidde tot irritatie binnen hun eigen team en hetgeen de rest van de wedstrijd zichtbaar bleef.
Vooral de individuele kwaliteit van Rusland, dat het hele toernooi slechts met twee lijnen speelde, was erg groot en in de derde periode maakten ze de verdiende gelijkmaker.
Ondanks de grote pressie van de Spanjaarden aan het eind van de wedstrijd, wisten de Russen het gelijke spel goed vast te houden.
“Man of the match” was bij Rusland Alexander Sharapov, hij maakte als forward de gelijkmaker, en bij Spanje de forward Pablo Lopez.

Rusland gaat dus naar het WK voor B-landen en Nederland op naar het U19 selectie toernooi over twee jaar. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl