Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

FB Agents eindigen als nr.2 in EFCQ


12-09-2010; 

De kampioenen van de Nederlandse Heren Floorball competitie 2010, de Amsterdamse FB Agents, hebben het gepresteerd om de 2de plaats te bereiken in een spannende versie van de Euro Floorball Cup Qualifications (West), die plaats vond in Oslo, Noorwegen, van 25-29 augustus. Het team eindigde direct na de favoriet, de Noorse kampioen en thuisclub Tunet IBK, met 2 punten minder. “Een geweldige prestatie door een geweldig team”, aldus Ulrik Jonsson, teammanager en voorzitter van de FB Agents.

In een mooi toernooi, waarin alleen de eerste van de groep zich plaatst voor de eindronde van de Euro Cup, in Oktober in Letland, hadden de Agents een zware taak voor zich waarbij niet alleen de Noorse kampioenen verslagen moesten worden, maar ook de landskampioenen van Frankrijk, Spanje en ItaliŽ.

Voor de club uit Amsterdam begon het toernooi op de tweede speeldag pas, waarbij IFK Paris uit Frankrijk de eerste tegenstander was. Het Franse team was duidelijk sterker in de eerste periode, waar de Agents een chaotische indruk maakte. IFK Paris slaagde er echter niet in om te score, dankzij de geweldige prestaties van Klas Bennergard, de goalkeeper van de Agents, die voor de Agents als belangrijkste factor van het toernooi zou gaan gelden en zelfs verkozen zou worden tot beste goalkeeper van het toernooi!

In de tweede periode keerde de rust terug bij de Agents en werd het spel beter opgepakt. Na een benutte penaltyshot, door Ulrik Jonsson, en een snelle tweede goal, weer Ulrik Jonsson, leek het allemaal toch nog goed te komen voor de Agents. In de derde periode kwam IFK Paris ook nog tot score, maar tegen die tijd hadden de Agents al een voorsprong van 3 goals en zouden ze de winst niet meer uit handen geven. Bij het eindsignaal van de wedstrijd gaf het scorebord een winst van 6-3 in het voordeel van de Agents aan.

Op de derde dag van het toernooi wachtte de zwaarste match voor de Nederlandse kampioen, namelijk de Noorse thuisploeg Tunek IBK. De Agents hebben hard gevochten en zijn gedurende de wedstrijd flink gegroeid, maar vooral tijdens de eerste periode bleken de Noren toch echt een maatje te groot. Uiteindelijk was het een duidelijke overwinning voor Tunek IBK, met een score van 15-3 aan het einde van de wedstrijd.

De Spaanse kampioenen stonden op de vierde dag gepland, die helaas maar met acht man op het toernooi aanwezig konden zijn en op papier dus een eenvoudige wedstrijd leken. Niets bleek echter minder waar door de geweldige vechtlust en conditie van deze spelers. Ondanks een 2-0 voorsprong vroeg in de wedstrijd, wisten de Spanjaarden terug te komen en negen seconden in de derde periode de gelijkmaker te scoren. Weer helemaal wakker geschud wisten de Agents een derde goal te scoren en na een laatste uitbraak en vierde goal de Spanjaarden toch onder zich te houden, eind resultaat was 4-2.

De laatste wedstrijd op de laatste dag was gelijk ook de eenvoudigste voor de Amsterdammers. De Italianen konden nooit echt gevaarlijk worden en speelde erg terughoudend. Uiteindelijk bleek de constante druk op de Italianse helft toch teveel voor ze en creerde ze niet genoeg counters, waardoor de wedstrijd simpel door de Agents gewonnen werd met 7-3.

De uiteindelijke stand van het toernooi:
 

1.

Tunet IBK

4

4

0

0

68-13

 8

2.

FB Agents

4

3

0

1

20-23

 6

3.

GLS LīAquila

4

1

0

3

14-25

 2

4.

IFK Paris

4

1

0

3

12-36

 2

5.

CUF Leganes

4

1

0

3

16-33

 2 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl