Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nieuwe scheidsrechterscommissie


16-01-2011; 

Het zal niet onopgemerkt zijn gebleven dat de NeFUB al enkele tijd een vacature open had staan voor de scheidsrechterscommissie. Deze vacature is onlangs ingevuld: Joost Schram, Bart Kroese, Eelco Hoogwout  en Johan Kruseman hebben besloten deze op te vullen en de commissie weer nieuw leven in te blazen.

Omdat de commissie langere tijd op non-actief heeft gestaan, zijn we begonnen met achterstallig onderhoud. Dat is nu grotendeels afgerond en we zitten vol ideeŽn om ons nu te richten op de toekomst.

We willen gaan werken aan de volgende punten:

  • frequente communicatie met en over scheidsrechters
  • 2x per jaar praktijkdag voor beginnende scheidsrechters
  • 1x per jaar theoriedag voor gevorderde scheidsrechters
  • antwoorden bij vragen over spelregels of wedstrijdsituaties
  • categorizering van alle scheidsrechters
  • coaching beste scheidsrechters
  • beleidsplan opstellen

met als hoogste doelstelling de kwaliteit van het gehele scheidsrechterscorps omhoog brengen.

Het liefst zouden we alle scheidsrechters elke wedstrijd (laten) observeren, maar met een corps van rond de 200 scheidsrechters en een competitie verdeeld over meerdere locaties, zijn we daar iets te groot voor geworden. Daarom hebben we gekozen voor educatiedagen, waarin we handvatten geven hoe je je als scheidsrechter kunt verbeteren. Omdat het niveau van de competitie blijft stijgen, zullen we de beste scheidsrechters ook op individuele basis (coaching en mogelijk internationale uitwisselingen) helpen om ervoor te zorgen dat ook de zwaarste wedstrijden in de Nederlandse competitie goed geleid kunnen worden.

Binnenkort zullen we jullie de data van de eerste praktijkdag en de eerste theoriedag bekend maken.

Mochten jullie zelf verbeterpunten op het scheidsrechtersvlak zien (mag zowel vanuit de teams als vanuit de scheidsrechters zelf), laat het ons (scheidsrechterscommissie@nefub.nl) weten, dan nemen wij die mee in onze plannen voor dit jaar.

Wij hebben erg veel zin om te starten.

De scheidsrechterscommissie
Joost, Bart, Eelco & Johan 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl