Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Eerste educatiedag voor bondsscheidsrechters een feit


26-03-2011; 

Vandaag is de eerste educatiedag voor bondsscheidsrechters gehouden in Het Huis van de Sport. Op het programma stonden een uitleg van de beleidsplannen voor volgend seizoen, spelregelwijzigingen, bespreken van de feedback ontvangen van de aanvoerders van alle competitieteams, discussie over de grens van overtreding en 2-minutenstraf, met name voor stickslag en fysiek spel, aan de hand van videoanalyse van wedstrijden van de Swedish Super Liga, positionering (cases uitgewerkt in groepjes van 3), communicatie en game management (alles wat komt kijken om de wedstrijd in goede banen te leiden, zoals het actief voorkomen van tijdstraffen en het bewerkstelligen van een goede sfeer tussen spelers en scheidsrechters). Hans Botman, voorzitter van de IFF scheidsrechterscommissie, heeft uitleg gegeven over scheidsrechteren op het internationale niveau.

Al met al een uitdagend programma. Dankzij een zeer actieve deelname van alle deelnemers met vele discussies, denken we een goede eerste stap gezet te hebben om het niveau van de bondsscheidsrechters te verhogen. En dat scheidsrechteren veel meer is dan fluiten bij een overtreding, was na afloop van de dag geheel duidelijk.

docenten: Joost Schram & Johan Kruseman

Hieronder enkele foto's ter impressie

 

  
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl