Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

HDM heren en Sonics dames winnen NeFUB beker!


21-05-2012; 

Afgelopen zaterdag vond in de sporthal Gastland te Rhenen de finales plaats voor de NeFUB beker. Eerder op de dag vergaderden het NeFUB Bestuur en de verenigingen over de resultaten van de Focusgroepen, en vond de ALV plaats. s-Middag was het tijd voor floorball. Er was bewust gekozen om de grootveld finales in Rhenen te spelen, zodat de jeugd met eigen ogen kon aanschouwen hoe floorball op het hoogste niveau gespeeld wordt. Het nieuwbakken NeFUB bestuurslid Henri van Tongeren kon trots zijn nieuwe boarding inwijden. Dank voor de goede organisatie Rhenen!


De herenfinale speelde tussen HDM en FaceOff. Onder leiding van het scheidsrechters duo Joost Schramm en Bart Kroese, zagen de toeschouwers in het begin vooral voorzichtige teams die op hun sterke defensie leunden. Gaandeweg, en zeker in de derde periode, werd het een echte finale. Na twee perioden stond het nog 1-1. Uiteindelijk wist topscorer Michiel Bosch (2 goals) ruim één minuut voor tijd de beslissing te forceren: 3-2 in het voordeel van HDM. Alle drie de assists kwamen op naam van Roland Velu. Bij FaceOff scoorde Jeroen Bart beide doelpunten. Minstens een week mag HDM genieten van de overwinning, want aanstaande zaterdag krijgt FaceOff de revanche mogelijkheid in de PlayOffs voor het Nederlands Floorball Kampioenschap in de Sporthallen Zuid te Amsterdam.

Het toefje op de pudding was weggelegd voor de damesfinale tussen de "aarts"rivalen UFC Utrecht en Sonics 1. Johan Kruseman en "good-old" Eelco Hoogwout (die aantoonde zelfs het liggend fluiten te beheersen!)leidden de wedstrijd in goede banen. Met open visier en volle inzet streden beide teams. Utrecht wist via Aukje Zielinski en een mooi afstandschot van Josse van Zijp tot twee maal toe op voorsprong te komen. Maar de veteranen Dieuwke Schokker en Simone Talla wisten de score telkens gelijk te trekken. In de tweede periode nam Sonics via wederom Dieuwke de voorsprong. Een dubbele tijdstraf voor Sonics spelers Marketa en Jikke, werd met behoorlijk fortuin overleefd. De lat en paal waren vandaag de grootste vriend van keepster Marieke, die ook zelf mooie reddingen verrichtte. In de derde periode liep Sonics snel uit naar 5-2, voordat 4 minuten voor tijd Aukje voor Utrecht (in ondertal) weer iets terug kon doen: 5-3. Maar nog geen tien seconden later bepaalde Simone (die verreweg de meeste kilometers aflegde) de eindstand op 6-3. Een mooie wedstrijd een finale waardig.

Heb je foto's van de wedstrijden, stuur ze even naar bureau@nefub.nl en we plaatsen ze op de site.

Namens NeFUB Bestuur en Bureau: Gefeliciteerd HDM en Sonics dames! Op naar de PlayOffs aankomende weekeinde!

René 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl