Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NeFUB en Doping!


10-01-2013; 

Iedereen kent het fenomeen doping. Doping is het gebruik van verboden middelen of methoden om sportprestaties te verhogen. Het gebruik van doping en beschuldigingen van het gebruik zijn sterk beeldbepalend in diverse takken van sport, met name het wielrennen en atletiek. Maar ook floorball moet hier mee rekening houden. Eind 2012 is de NeFUB, op verzoek van het NOC*NSF, aangesloten bij de Nederlandse Doping Autoriteit en daarmee moeten alle sporters zich houden aan het dopingreglement.

Binnen het floorball is een sporter al snel op het hoogste niveau actief en bestaat er een kans dat hij/zij te maken krijgt met dopingcontroles. In Nederland worden deze controles voornamelijk uitgevoerd door de Dopingautoriteit, in het buitenland kunnen sporters ook gecontroleerd worden door de Internationale Federatie, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en door de organisatie van een sportevenement. Op www.dopingautoriteit.nl is veel informatie te vinden over doping, dopingcontroles en de rechten en plichten van sporters op dit gebied.

Op de NeFUB website is een gedeelte ingericht voor meer informatie voor sporters en verenigingen. Om op deze pagina te komen kunt u kijken onder het kopje NeFUB en dan te klikken op doping of door hier te klikken.

Anti-doping poster NeFUB


 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl