Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlandse heren verliezen tweemaal van BelgiŽ


04-02-2013; 

In het KNVB sportcentrum, in Zeist, hebben de Nederlandse heren afgelopen weekend twee interlandwedstrijden gespeeld tegen het Belgische team. In beide, spannende, wedstrijden waren de Belgen uiteindelijke de sterkste.

Het internationale weekend begon zaterdagochtend vroeg met de komst naar het KNVB hotel door beide teams. Om 12.30 trainde het Belgische team als eerste, onder leiding van Marcus en Niclas Frisk. Om 14.00 volgende het Nederlandse team onder leiding van bondscoach en zijn Samuel Dunkel. Beide teams oogde fris en hadden zichtbaar zin in de tweeluik tegen elkaar.

Om 17.15 betraden de spelers onder begeleiding van jeugdspelers van UFC Lions de arena. Na het afspelen van de volksliederen begon de wedstrijd onder leiding van Steffen HÝjbjerg en Jens Skrubbeltrang, twee Deense scheidsrechters. In een goed bezochte wedstrijd waarin veel strijd en fysiek spel getoond werd was het in het begin aftasten. Nederland kwam in op voorsprong door Niek Hovius, door een powerplay doelpunt te maken op 10.01. Binnen 7 seconden stond de wedstrijd al weer gelijk, door een doelpunt van Gregory Bogaert, van het Belgische team. Op 16.44 kwam Nederland weer op voorsprong door een eigen goal van de Belgen. De Belgen scoorden echter op 18.30 de aansluitingstreffer. Met een 2-2 stand gingen de spelers de kleedkamer opzoeken om zich op te maken voor periode 2.

In de tweede periode liep BelgiŽ uit naar een 5-2 voorsprong. Door veel strijd te leveren scoorden Nederland twee doelpunten en kwam het terug tot 4-5. Met de 4-5 stand werd de derde periode gestart. Binnen 11 seconden bereiden het Belgische team de score uit tot 4-6. Nederland slot door een treffer weer aan. Echter scoorden de BelgiŽ in de 49 minuut de 5-7. Nederland kreeg door een doelpunt op 51.45 wederom wat aansluiting. Met nog 3.33 te spelen scoorden BelgiŽ de 6-8. Om meer druk na voren te krijgen besloten de Nederlanders om de keeper eruit te halen en met zes spelers te spelen. De Belgen maakte hier gretig gebruik van en scoorde driemaal. De wedstrijd eindigde in een 6-11 voor de Belgen. Aan Nederlandse kant werd Emile de Keyzer (keeper) gekozen tot MVP, door zijn vele reddingen waarmee hij het Nederlandse team overeind held. Aan de kant van BelgiŽ werd Thomas Ghilain verkozen tot “best player”, door zijn vele goals en assist.

Op zondagochtend stond de twee interland tussen Nederland en BelgiŽ op het programma. Een andere werd het ten opzichte van een dag eerder. Nederland kwam in 6.41 op achterstand door een eigen doelpunt. Na dit doelpunt scoorden Nederland tweemaal en ging het met een voorsprong van 2-1 zich opmaken voor periode 2.

Periode 2 was goed voor maar liefst 7 goals. BelgiŽ kwam op 24.36 op gelijke hoogste door een doelpunt van Francois Spitaels. Nederland nam vervolgens het hef in handen en scoorden drie doelpunten in zes minuten. Echter had BelgiŽ de strijd nog niet opgegeven en vroeg zich terug. Eerst door en doelpunt van Tomas de Lange en vervolgens door Jonathan Chiau. Op het moment dat het 5-4 viel kreeg Thomas van Rijsselt een tijdstraf van 10 minuten voor onsportief gedrag. Net voor rust scoorde BelgiŽ de aansluitingstreffer en gingen beide teams bij een stand van 5-5 de kleedkamer opzoeken.

In de derde periode ging BelgiŽ waar het in de tweede periode gebleven was, namelijk met scoren. Echter kwam Nederland op 42.11 nog op voorsprong door een schitterende goal van Matthijs ten Hag. BelgiŽ scoorde op 46.17 wederom de gelijkmaker. In een spannende eindfase werd het verschil tussen de Nederlanders en de BelgiŽ aangetoond. Beide teams gingen vol op de aanval spelen en golfde het spel op en neer. Nederland was wat ongelukkig in de afronding, de Belgen hadden daar minder moeite mee. Uiteindelijk eindigde wedstrijd twee in een 6-8 overwinning voor BelgiŽ. De belangrijkste aan Nederlandse zijde was Niek Hovius en aan Belgische zijde Jonathan Chiau.

Sportief gezien is het natuurlijk jammer dat Nederland twee keer verloren heeft. Het team heeft goed kunnen werken aan het team en heeft in de wedstrijd meerdere malen laten zien meer te kunnen dan de uitslag zou vermoeden.

Anti-doping poster NeFUB


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl