Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Scheids van de Maand: Sven Landmeter


05-02-2013; 

Sven is voor de maand februari verkozen tot “Scheids van de maand”. Met de actie “Scheids van de maand”, wil de NeFUB extra aandacht vragen voor de rol van de scheidsrechter, alle scheidsrechters eren voor het werk dat zij bij alle wedstrijden verzetten en nieuwe scheidsrechters motiveren. De actie “Scheids van de maand” komt voort uit het project “Samen naar een veiliger sportklimaat” om mensen met meer plezier te laten sporten en excessen buiten de sport te houden.

Sven is in 2005 begonnen met floorballen bij de Musketiers in Sneek, inmiddels is hij speelachtig bij Face-Off in Groningen. In de zomer van 2012, tijdens het Groningen Floorball Open (GFO) heeft Sven voor het eerst met Joost Schram gefloten. De scheidsrechtercursus had hij al gevolgd en Sven beschikt op dit moment over een B-licentie.

Sven probeert een goede scheidsrechter te zijn door neutraal een duel in te gaan. Beslissingen legt hij graag uit, ook al heeft hij volgens een speler geen gelijk. Op die manier wil hij respect verdienen van beide teams. Sven stapt met een glimlach het veld uit als hij een goede wedstrijd gefloten heeft, waar spelers op hun scherpst spelen en waarin hij de wedstrijd in goede banen heeft geleid. Het fluiten van wedstrijden is in zijn ogen erg leuk om te doen en het geeft een goed gevoel om twee teams onder controle te houden, want op die manier vinden de teams het ook leuk, ook al wordt er tegen hen gefloten.

Een rotgevoel tijdens het fluiten vindt Sven als teams te ver gaan en de wedstrijd te ver uit de hand loopt. Het wordt, volgens Sven, dan meer een knokpartij waarin veel gehakt wordt en waar veel fysiek gespeeld wordt. Het is dan geen floorball meer en dat geeft hem een rot gevoel.

Tegen andere scheidsrechters en spelers wil Sven zeggen: “Als je nog geen scheidsrechter bent, ga dan zelf fluiten. Op die manier leer je de spelregels beter. Word scheidsrechter, het is een heel leuk vak!

 


Jij hebt toch ook respect voor de scheidsrechter? Nomineer dan scheidsrechters om “scheids van de maand” te worden. Dit kun je doen door een mail te sturen naar robbert@nefub.nl met metdaarin een motivatie waarom die scheidsrechter een nominatie verdient.

                                  

 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl