Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Hoe dicht kunnen vreugde en verdriet naast elkaar liggen?


07-02-2013; 

Het Nederlands Damesteam Floorball is terug uit Polen en na een weekje kijken ze met gemengde gevoelens terug. Na 5 wedstrijden vol doorzettingsvermogen en vertrouwen was de 4e plaats in de poule helaas niet voldoende om een ticket te bemachtigen voor het WK-Floorball in TsjechiŽ in december 2013.

Nederland wist zich keurig staande te houden tegen tijger Polen, wist een ietwat moeizaam gelijkspel te maken tegen SloveniŽ (een ploeg die overigens een verrassend sterk toernooi speelde!), een fantastische winst tegen Spanje te boeken, een prima pot tegen een sterkspelend Rusland te maken en uiteindelijk een knap gelijkspel tegen Hongarije uit te spelen. 5 boeiende wedstrijden waarin Nederland heeft laten zien als een echt en hecht team samen te spelen. Zichtbaar groeide Oranje in het toernooi en boden ze tegenstand tegen de toppers. Uit prachtig spel wisten ze meermalen te scoren en er altijd maximaal voor te gaan!

Hoe dicht kunnen vreugde en verdriet naast elkaar liggen? Een reactie van Jorg Andree:"Als collega's mij vragen wat bij blijft dan overheerst een enorme trots en schiet ik vol. Wat hebben we toch een fantastisch team en wat zijn jullie geweldige mensen. Trots dat ik hier coach van mag zijn!". Bewonderenswaardig om te zien hoe de dames en hun fantastische staf dit verwerken en oppakken, elkaar steunen en eerlijk zijn naar de wereld. Maar bovenal nog krachtiger lijken te zijn in het verspreiden van de bijzondere floorballboodschap!

Oranjedames: wij zijn enorm trots op jullie en hopen gauw weer van jullie grootse floorballpassie te mogen genieten!

                      
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl