Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Het seizoen 2012/2013 in statistieken. (Update)


23-04-2013; 

Nu de competitie na het play-off weekend voor dit seizoen is afgesloten kan er een overzicht gemaakt worden van het seizoen en de daarbij behorende statistieken.

Heren Eredivisie

In 30 wedstrijden zijn 26 wedstrijden door een team gewonnen en 4 wedstrijden zijn gelijk geëindigd. In de 30 wedstrijden is 281 keer gescoord, een gemiddelde van 9,4 doelpunten per wedstrijd. Het team met de meeste doelpunten is UFC Utrecht 1 met 60 doelpunten. HDM is het team met het minste tegendoelpunten (26), terwijl UFC Utrecht 2 met 91 tegendoelpunten het meeste heeft moeten incasseren.

Topscoorders van dit zijn seizoen zijn Ulrik Jonsson (Floorball Agents) en Johan Lin (HDM). Beide heren hebben 20 doelpunten gescoord, Ulrik had er in minder wedstrijden voor nodig (9). Op een derde plaats eindigen Niek Hovius (UFC Utrecht 1) en Jochem de Bruin (U.C. Face Off 1) met ieder 16 doelpunten.

Roland Velu (HDM) mag zich kronen tot koning van de assist. In het seizoen heeft hij 14 assist gegeven in 11 wedstrijden. Niek Hovius (UFC Utrecht 1) en Sven Landmeter (U.C. Face Off) volgen Roland met 11 assists op gepaste afstand.

Naast “koning van de assist” gaat Roland Velu (HDM) met de dubieuze eer strijken als het gaat om de meeste strafminuten. In totaal heeft Roland 15 minuten aan de kant gezeten en heeft hij een wedstrijdstraf gekregen. Kerry Murphy (Floorball Agents) volgt Roland met 11 minuten. Op een gedeelde derde plaats staan Jeroen van Rijsselt (Sonics 1) en Nikki Jansen (UFC Utrecht 1) met beide 10 minuten. In de Eredivisie zijn er 215 strafminuten uitgedeeld.

Een floorballteam kan nooit zonder keeper en dat blijkt maar weer is uit de statistieken. De keepers kregen 1551 schoten te verwerken (inclusief Play-off) en kregen 335 doelpunten om de oren. Patrik Cedervall (HDM 1) mag zich, met een redding percentage van 83,33%, de beste keeper van het seizoen noemen. Gevolgd door Joel Idzinga (Floorball Agents, 82,53%) en Bruno van der Sijs (Sonics, 80,58%).

Heren Eerste Divisie

De eerste divisie kende een andere opzet. In eerste instantie is er een halve competitie gespeeld met 10 teams, waarna de teams werden heringedeeld in twee aparte poule, met ieder vijf teams die een halve competitie afwerkten. In totaal zijn er 42 wedstrijden gespeeld en zijn er totaal 647 keer gescoord (eigen doelpunten zijn in deze statistiek niet meegenomen).

Simon Kock (U.C. Face Off 2) mag zich topscoorder noemen met 24 doelpunten, gevolgd door Tim Hidskes (U.C. Face Off 2) met 21 doelpunten. Op een gedeeld derde plaatst staan Mats Eglin (Sonics 2) en Bram van Harten (Sonics 2) met ieder 20 doelpunten.

Met 18 assist heeft Rens Hoefnagels (Floorball Flames) de meeste assists gegeven. Jelle Hubers (Sonics 3) was goed voor 14 assists en staat daarmee op een 2de plaatst. Tim Hidskes (U.C. Face Off 2) sluit de top 3 met 13 assists.

Kay van Giffen (Sonics 2) heeft de meeste straffen gescoord: 10 strafminuten. Hij wordt gevolgd door Ruben Janssen (Floorball Flames) en Kevin van Beek (Sonics 2) met ieder 8 strafminuten. In totaal zijn er 128 strafminuten uitgedeeld.

Dames Eredivisie

Net zoals bij de Heren Eerste Divisie hebben de dames eerst een halve competitie gespeeld met 10 teams. Hierna is de competitie opgedeeld en zijn er twee poules geformeerd die een halve competitie afwerkten. In totaal zijn er 42 wedstrijden gespeeld en zijn 735 doelpunten gescoord (eigen doelpunten zijn in deze statistiek niet meegenomen).

Bij de dames staan maar liefst drie speelsters op de eerste plaatst als het gaat om het aantal gescoorde doelpunten. Faybienne Kollau (U.C. Face Off 1), Simone Talla (Sonics) en Stéphane Spijkerman (U.C. Face Off 1) hebben elk 35 doelpunten gescoord. Faybienne deed dit in het minst aantal wedstrijden (11), Simone volgt met 13 wedstrijden en Stéphane deed er 15 wedstrijden over.

De koningin van de assist bij de dames is Suzan Hombergen (Floorball Flames), zij was dit seizoen goed voor 28 assists. Stéphane Spijkerman (U.C. Face Off 1) volgt met 21 assists en de top drie wordt verder gecompleteerd door Faybienne Kollau (U.C. Face Off 1) en Eva Smal (UFC Utrecht 1) met 20 assists.

In de damescompetitie zijn beduidend minder straffen uitgedeeld ten opzichte van de heren competities. Met maar 58 strafminuten zijn zej beduidend sportiever dan de heren. Eve Beltman staat met 6 minuten op de eerste plaatst als het gaat om strafminuten. Zij wordt gevolgd door Margeet Moons (UFC Utrecht 1), Nathalie Feitsma (U.C. Face Off 1) en Vilhelmiina Palosaari (U.C. Face Off 2) met ieder 4 minuten.

De keepers in de dames competitie zijn net zo belangrijk als bij de heren. Sita Verburg (Floorball Agents) behaalde een redding percentage van 88,57% en is daarmee de keepster met het hoogste percentage. Zij wordt gevolgd door Lidwien Reehuis (U.C. Face Off, 84,03%) en Marieke Benneker (Sonics 1, 83,64%).

Opmerkelijk is de prestatie van Lidwien Reehuis (U.C. Face Off) te noemen. Zij heeft namelijk 5 assists gegeven als keepster en daarmee staat zij op een 31ste plaatst, als het gaat om gegeven assists.

Mixed Competitie

In de Mixed Competitie zijn 216 wedstrijden afgewerkt en er zijn 2479 doelpunten gevallen (exclusief eigen doelpunten). Bart van Velzen mag zich topscoorder noemen met 53 doelpunten, gevolgd door Jasper Sangen met 44 doelpunten. Egbert Boom staat op een derde plaats en completeert daarmee de top 3 met 43 doelpunten.

Straffen worden er bijna niet gegeven bij kleinveld wedstrijden. Volgens de statestieken staan op de eerste plaats drie mensen met 4 strafminuten. Dit zijn Jelrik Hupkes, Ilse Calis en Rens Hoefnagels. 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl