Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland organiseert haar eerste grote internationale IFF toernooi


13-05-2013; 

Het IFF-bestuur heeft afgelopen zondag 12 mei het WK-kwalificatietoernooi heren 2014 toegewezen aan Nederland. Het is het eerste grote internationale toernooi dat de NeFUB, in zijn korte historie, mag gaan organiseren.

Het evenement vindt plaats van maandag 27 januari tot en met zaterdag 1 februari 2014 in het Topsport Centrum Rotterdam, pal naast de befaamde Kuip in Rotterdam.

De volgende landen zitten in onze poule (WFCQ-men-euro3):
1. TsjechiŽ (7-de WK 2012)
2. Duitsland (4-de WK 2012)
3. Denemarken
4. Oostenrijk
5. Groot-BrittanniŽ
6. Nederland

Er wordt gestreden om twee directe WK-tickets, daarnaast plaatsen de twee beste nummers drie (van vier poules) zich. Vanwege het niet gelijk aantal landen per poule (twee poules bestaan uit 6, twee uit 5 landen) vervalt bij de nummer drie in onze poule het resultaat tegen de laagst gekwalificeerde.

Het Bestuur van de NeFUB is erg blij met deze nieuwe stap in de ontwikkeling van Floorball en zal het event aangrijpen om de floorball sport nog beter te promoten in Nederland. We hopen op veel enthousiaste vrijwilligers die het toernooi tot een succes kunnen maken, zodat we vaker een gooi kunnen doen naar dit soort evenementen, zoals bijvoorbeeld het WK-kwalificatie toernooi dames in januari 2015. Via onze website en de nog te maken toernooiwebsite houden we jullie op de hoogte van de voorbereidingen en de mogelijkheden een bijdrage te leveren aan het toernooi.

Voor de andere poule indelingen verwijzen we naar de IFF-site. 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl