Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Roken Joint Minder Vlot Bestraft


21-05-2013; 

Bericht uit Volkskrant van donderdag 16 mei 2013: “Het Wereld-antidopingagentschap (WADA) maakte woensdag bekend dat het de drempelwaarde voor cannabis per direct verhoogt. Voortaan wordt pas opgetreden als minimaal 150 nanogram per milliliter wordt aangetroffen. Voorheen was dat 15 nanogram.” De aanpassing van de regels is er op gericht om cannabisgebruik binnen wedstrijdverband op te sporen en te vervolgen. Voorheen liepen ook sporters die in hun vrije tijd blowden, het risico te worden gesnapt. Van die lijn wijkt het WADA nu af. Door de aanpassing van de reglementen neemt het aantal dopingzaken rond cannabis sterk af, voorspelt directeur Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit.

Cannabis blijft op de lijst van verboden stimulerende middelen die in competitie verboden is. De Nederlandse Floorball Bond blijft waarschuwen voor de gevolgen van een positieve test op cannabis. Zoals bekend kan de Nederlandse Doping Autoriteit sinds 1 januari 2013 onaangekondigd dopingcontroles uitvoeren in de NeFUB eredivisie competities dames en heren. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl