Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

SCHEIDSRECHTERS: Start van het floorballscheidsrechtersseizoen


20-09-2013; 

Beste scheidsrechters, aanvoerders en wedstrijdtafelaars (en spelers),

We hebben de eerste bekerwedstrijden al weer achter de rug, en dit weekend begint de competitie ook al weer. Het is dus ook weer tijd voor fluiten! Graag jullie aandacht voor het volgende:
- de wedstrijden in de eredivisie dames en heren worden dit seizoen met effectieve tijd gespeeld. Dit is eerste instantie een taak voor de wedstrijdtafel, dus goed opletten en zorg voor voldoende bemensing (minimaal drie)! De scheidsrechters moeten echter ook een oogje in het zeil houden. Als er een zichtbare klok hebben, kijk dan regelmatig op de klok. Bij een niet-zichtbare klok moet je bij goals en elke periode checken of de tafel de effectieve tijd niet vergeten is
- het is altijd goed om de regels voor je eerste wedstrijd fluiten en tafelen (en spelen!) weer eens door te nemen.
- het is net als vorig jaar verplicht om als scheidsrechterskoppel een officieel scheidsrechterstenue te dragen.
- bij de meeste wedstrijden worden clubs ingedeeld om de fluiten. Zorg er voor dat er gekwalificeerde scheidsrechters op het veld staan. Per team moet je sowieso twee gekwalificeerde scheidsrechters hebben, maar we raden aan om meer scheidsrechters te hebben, want dan kom je ook bij ziekte of verhindering niet in de problemen!

- voor de zwaardere wedstrijden deelt de scheidsrechterscommissie bondsscheidsrechters in. Zo lang dat niet gebeurd is, blijft de club verantwoordelijk voor adequate scheidsrechters. Voor de wedstrijdtafel geldt dat sowieso!

Succes met fluiten dit jaar!

De scheidsrechterscommissie
Johan Kruseman, Joost Schram, Eva Smal 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl