Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

WFCQ 2014: Floorball WK kwalificatietoernooi voor het eerst in Nederland


01-01-0001; Voor het eerst in de geschiedenis van de sport floorball, wordt het WK kwalificatietoernooi in Nederland georganiseerd. Van 28 januari tot en met 1 februari 2014 vinden de plaatsingswedstrijden voor het Wereld Kampioenschap Heren in Nijmegen plaats. Volgens aanvoerder van het Nederlands team, Jochem de Bruin, ‘een enorme stimulans en promotie voor de sport in Nederland'.

WK in floorball-land Zweden

Het WK kwalificatietoernooi Nijmegen is ťťn van de 4 kwalificatietoernooien in Europa. De beste 2 teams per toernooi kwalificeren zich voor het WK dat in december 2014 in GŲteborg, Zweden zal plaatsvinden. Zweden is de huidige wereldkampioen floorball en vormt samen met Finland ook de geboortegrond van de sport.

Snel groeiende sport

De zaalsport, een combinatie van ijshockey en zaalhockey, is de laatste jaren in Nederland snel gegroeid en wordt in de rest van Europa al door miljoenen mensen beoefend. Floorball is begonnen als alternatief voor ijshockeyers om in de zomer door te kunnen trainen. Inmiddels heeft floorball in traditionele ijshockeylanden zo'n vlucht genomen dat de sport het zelfs in populariteit wint van ijshockey. Momenteel doorloopt de internationale floorball federatie (IFF) het IOC-traject om in 2024 erkend te worden als Olympische sport.

Nederlands herenteam

Het Nederlands herenteam, zal het opnemen tegen grootgewichten TsjechiŽ (plek 4), Duitsland (7), Denemarken (14), Oostenrijk (23) en het Verenigd Koninkrijk (29). Nederland staat momenteel op plek 27 en hoopt zich dit jaar voor het eerst te kwalificeren voor het WK. Aanvoerder De Bruin schat de kansen van Nederland optimistisch in en denkt dat het team zeker derde in de poule kan worden door Oostenrijk, Engeland en Denemarken te verslaan. ‘Daarna zal het lastig worden als we tegenover Duitsland of TsjechiŽ komen te staan, maar als underdog heb je altijd een kans! Wij zullen er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen en ons doel, kwalificeren voor de WK, te halen', aldus De Bruin.

Internationale staf

De Nederlandse Floorball Bond NeFUB heeft een internationaal team van experts samengesteld die de heren begeleiden. Internationaal hockey coach Siegfried Aikman, sterspeler in de Zwitserse eredivisie Samuel Dunkel en oud-trainer bij de Nationale Atletiekunie Peter van Wijk vormen samen de Hollandse staf. De organisatie van het toernooi is in handen van de NeFUB (www.nefub.nl), de nationale floorball bond, die de belangen van floorball Nederland behartigt en zich inzet voor de promotie van de sport floorball.


 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl