Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

ARBITRAGE: Nederlandse scheidsrechters actief in buitenland


03-01-2014; 

Meerdere Nederlandse scheidsrechters doen momententeel ervaring op in het buitenland. Na een melding aan alle bondsscheidsrechters dat er de mogelijkheid is om internationale ervaring op te doen, zijn Guus Rammeloo en Eduard Pupin 1 december afgereisd naar MŁnster (Duitsland) om daar Heren Westfšlischer FC tegen TSV Neuwittenbek te fluiten. Voor hun was het de eerste internationale ervaring. "Heel fijn om te fluiten, al zijn wij (Eduard en ik) nog niet helemaal gewend aan dit zeer snelle spel met snelle ontwikkelingen. Erg leuk om te hebben gedaan, en eventueel nog een keer te doen," aldus Guus.

Ook Victor de Bruin heeft via eigen contacten samen met een Duitse collega twee wedstrijden gefloten in de Duitse competitie (Muhlheim, 7 december), ťťn dames- en ťťn herenwedstrijd. Victor: "De lijn die Christian en ik eigenlijk automatisch kozen was er een van het spel zo veel mogelijk laten lopen, en de echte overtredingen of met voordeel laten doorgaan of affluiten. De beide teams konden dit waarderen, waardoor voor 70, deels luidruchtige toeschouwers, een mooie en erg snelle wedstrijd ontstond, waarin van beide kanten hard, doch fair, strijd werd geleverd."

Ook de twee Nederlandse IFF koppels zijn volop bezig in hun voorbereiding voor de WK kwalificatie, voor welke ze beide een nominatie hebben gekregen. Eelco Hoogwout & Johan Kruseman hebben twee wedstrijden in de Nederlandse competitie gefloten (wat voor Eelco nu internationale ervaring is geworden ;)) en twee in de Belgische. Het weekend voor de WK kwalificatie staat er nog een IFF interland op het programma, wederom in BelgiŽ: BelgiŽ U19 tegen Spanje U19.

Bart Kroese en Joost Schram reizen aanstaande zaterdag af naar Finland om daar twee wedstrijden in de damescompetitie (hoogste niveau) te fluiten. Dit is als uitwisseling georganiseerd nadat de playoffs van afgelopen seizoen door Finse scheidsrechters zijn geleid. Verderop in januari reizen ze ook af naar Noorwegen om daar competitiewedstrijden in de hoogste herendivisie te scheidsen.

Als scheidsrechterscommissie zijn we zeer tevreden met al deze internationale ervaring en hopen dat degenen die deze stap voor het eerst gezet hebben het als zeer motiverend hebben ervaren en dat ze de opgedane kennis kunnen toepassen in de Nederlandse competitie. De IFF scheidsrechters wensen we succes in hun laatste voorbereidingen.

De scheidsrechterscommissie 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl