Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

COMPETITIE: Face Off zowel bij de dames als de heren Nederlands Kampioen


12-05-2014; Het afgelopen weekend heeft in het teken gestaan van de play-offs in het Nederlandse Floorball. Bij zowel de dames als de heren werd er gestreden om het Nederlands Kampioenschap floorball. De wedstrijden werden gespeeld in de Icoon in Amersfoort.

Dames
De eerste wedstrijd op het programma was de halve finale tussen FB Agent en Sonics. Na een zeer sterke eerste periode van de Sonics (1-4) knokte FB Agents zich zeer goed terug in de tweede periode (3-0). In een spannende derde periode waarin FB Agents de voorspong pakte was het Sonics dat zich herpakte en met de winst (4-5) er vandoor ging.

De tweede wedstrijd op de zaterdag was tussen HSK en Face Off 1. Face Off 1 was de favoriet om Nederlands kampioen te worden. In de competitie hadden zij laten zien met 10 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verliespartij dat zij de te kloppen ploeg waren. HSK lukte het niet om deze dames te verrassen en werd in de eerste twee periodes overlopen door de dames Face Off (0-4 en 0-1). Naarmate de wedstrijd vorderde naam Face Off wat gas terug en liet zij HSK meer in hun wedstrijd komen. Wat resulteerde in een leuke derde periode (2-3).

Zondag stond dus een herhaling van de bekerfinale op het programma. In deze bekerfinale waren het de Sonics dames die verrassende de beker pakte. De vraag was dus of Face Off had geleerd van deze wedstrijd. Face Off begon scherp aan de wedstrijd echter was de eerste kans voor de Sonics dames. Face Off liet in de wedstrijd zien dat zij het beste team zijn in de eredivisie en namen al snel in de eerste periode een 2-0 voorsprong. In de tweede periode liep Face Off wat verder uit (3-0). In de derde periode scoorde Face Off na 4.21 maar Sonics gaf niet op en kwam binnen 12 seconden met een tegendoelpunt. Sonics probeerde nog van alles om dichter bij de Face Off dames te komen, maar dat lukte helaas niet. Face Off scoorde aan het eind van de derde periode nog de 5-1 en zette hiermee de eindscore op het scorebord.

Nadat Face Off vorig jaar de titel verloor aan Sonics, mag het zich komend seizoen weer Nederlands Kampioen noemen.

Heren
Nadat Face Off 1 in de competitie geen enkele wedstrijd had verloren en de NeFUB cup gewonnen hadden, was ook dit team van Face Off, de topfavoriet voor de eindoverwinning.

De eerste wedstrijd voor de heren op zaterdag was de wedstrijd tussen de FB Agents en Face Off 1. In een zeer leuke wedstrijd liet Face Off zien dat zij niet voor niets bovenaan stonden in de competitie. In de eerste periode bleven de Agents zeer goed bij (2-3), maar na mate de wedstrijd vorderde zag je dat de jonge garde van Face Off een betere conditie hadden en boven het meest verzorgt bleven spelen. In de tweede periode liep Face Off verder weg van de Agents (1-3). In de derde periode bleven beide teams floorball spelen en werd de uitslag bepaald op 5-10. Opvallend bij deze wedstrijd dat het schoten aantal van beide teams zeer dicht bij elkaar lag (31-33).

De tweede wedstrijd voor de heren die dag was er eentje waarover nog lang nagepraat zal worden. De heren van HSK namen het op tegen UFC Utrecht 1. In een zeer leuke wedstrijd was UFC Utrecht net de bovenliggende partij. Na de tweede periode was de tussenstand 2-3. In de derde periode liep Utrecht al snel weg met twee doelpunten (2-5). Johan Lim deed vervolgens iets terug voor HSK (3-5). Terwijl er twee spelers van Utrecht op de strafbank zat scoorde Aron Piekema voor Utrecht (3-6). Bij HSK was echter het geloof niet weg. Als snel scoorde HSK tegen en twee minuten voor tijd zelfs de aansluitingstreffer. 24 Seconden voor het eind viel ook nog de gelijkmaker. In een verlening (golden-goal) scoorde Martin Granqvist het winnende doelpunt.

De finale bij de heren ging dus tussen Face Off 1 en HSK. HSK de kampioen van het vorige seizoen stond zoals al zo vaak, in de geschiedenis van de NeFUB, in finale om het Nederlands kampioenschap. In een zeer goede wedstrijd met hoogstaand floorball, mede veroorzaakt door de goed fluitende Bart Kroese en Johan Kruseman, bleef het in de eerste periode gelijk op gaan (1-1). Face Off had vooral het overzicht en HSK zetten heel goed druk. In de tweede periode liep Face Off echter uit naar een 4-2 voorsprong. HSK bleef echter het geloof houden en scoorde in de 52ste minuut van de wedstrijd de aansluitingstreffer. Door een penalyshot kwam HSK vervolgens op gelijke hoogte. Het leek erop dat HSK het kunstje tegen UFC Utrecht kon herhalen. Echter was het dit keer Face Off dat 16 seconden voor tijd de winnende treffer maakte.

Na misschien wel de beste floorball wedstrijd in de Nederlandse competitie, mag Face Off voor het eerst in de geschiedenis bij de heren zich Nederlands kampioen noemen.

FC Breda naar de eerste divisie
Voor een plek in de eerste divisie stond er een promotie/degradatie wedstrijd op het programma tussen Sonics 2 en FC Breda. In een goede wedstrijd was FC Breda een maatje te groot voor de heren van Sonics 2 (3-7 ((0-3)(0-1)(3-3)). Door deze overwinning mag FC Breda hun klasse laten zien in de eerste divisie.

Bedankt
Zonder hulp van onze vrijwilligers was het niet mogelijk om deze wedstrijden te organiseren. We willen daarom Guus Rammeloo, Mayke van der Ploeg, Margreet van Linge, Daan van Linge, Mart van Linge en Herdis Scheinck ontzettend bedanken voor hun bijdrage.

Daarnaast willen we ook de scheidsrechters bedanken voor hun goed gefloten wedstrijden.


 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl