Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

U15: Oranje U15 op trainingsstage in Zweden


05-06-2014; De Jong Oranje U15 jongens gaan van 5 t/m 9 juni op trainingsstage naar Varberg in Zweden. Jong Oranje is te gast bij een van de grootste clubs van Zweden, Warberg IC. Tijdens deze stage speelt Jong Oranje twee oefenwedstrijden tegen hun Zweedse leeftijdsgenoten.

De jeugdinternationals kunnen bij aankomst gelijk vol aan de bak; vrijdagochtend is de eerste training in het Sparbanken Wictory Center, het eigen sportcomplex van Warberg IC. De jongens krijgen een Zweedse Masterclass. De trainingen worden gegeven door Zweedse toptrainers. Een van de doelstellingen van deze trainingsstage is om iedere dag beter te worden en een hecht team te worden.

De jongens kijken enorm uit naar de trainingsstage, zo blijkt als we ze een aantal vragen voorleggen. “Ik wil extra hard trainen, beter worden en gewoon veel plezier hebben in het spelen”, zegt Nino (12). Op de vraag wat ga je niet missen aan thuis antwoordt Pim (12): “School, mijn broer en ik hoop dat mijn moeder niet al te vaak belt.” Echter kan Pim niet zonder zijn mobiel (en Wi-Fi): “Die is echt onmisbaar in Zweden, anders mis ik een heleboel uit Nederland!”

Voor Bas (13) zijn energytabletten en een pot gel onmisbaar. Dat begrijpen we met al die Zweedse blonde meisjes op de tribune. Ook de huishoudelijke taken thuis worden niet gemist. “Ik moet altijd de vaatwasser inruimen”, zegt Jorrit (13). “Ja klopt, en stofzuigen”, vult Nino aan. Jongens hebben jullie het corveerooster wel gezien?

“Op welk stripfiguur ik lijk?” vraagt Sadaf (14).”Wat is dat voor vreemde vraag! Spider Man, omdat hij snel en wendbaar is, net als ik in veld.” “Hancock”, zegt Pim, “die is altijd donken haha.” Met serieus gezicht:”In Zweden ga ik voor de wedstrijd wel rusten, gewoon even een uur op bed liggen.”

De eerste wedstrijd speelt Jong Oranje op zaterdag 7 juni om 16:00 tegen Warberg IC Ungdum in het Wictory Center. De tweede wedstrijd is op zondag ook om 16:00. Het wordt een zwaar programma, want op zaterdag en zondagochtend wordt er ook nog getraind.

De begeleidingsstaf van Jong Oranje U15 bestaat uit Faybienne Kollau, Jasper Meijer en Matthijs van der Gaag. Naast de staf gaan er ook nog een aantal ouders mee om de staf te ondersteunen.

Wil je op de hoogte blijven van jong Oranje U15 in Zweden, volg ons dan op:
www.facebook.com/u15floorball


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl