Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

U15: Trainingstage Oranje U15


12-06-2014; 

Oranje U15 kan terug kijken op een super geslaagde reis naar Zweden. Ten eerste willen wij een aantal ouders bedanken die veel werk hebben verzet wat niet onopgemerkt voor bij mag gaan. Elsa, Chris, Eef, Jan, Margreeth, Ingrid, Esther en Thecla enorm bedankt voor jullie hulp bij het rijden, koken, (af)wassen, schoonmaken en hulp in bij de voorbereiding.De trainingen waren uitstekend verzorgd door Warberg IC en maakte indruk op iedereen. Trainers die wereldkampioen zijn geweest en meerdere keren Zweeds kampioen, beter konden we niet krijgen. De klassikale les van Oscar Lundin heeft veel jongens aan het denken gezet. Belangrijkste les, blijf je zelf uitdagen, kom uit je “comfort zone”. Dit was ook de rode draad in de trainingen.

Alle spelers hebben in Zweden enorm veel geleerd en zijn in een paar dagen zeker 3 stappen vooruit gegaan. Daarnaast zijn we een hecht team geworden, in het begin nog verschillende groepjes maar aan het einde een grote groep.

We hebben 2 wedstrijden gespeeld tegen twee (zeer) sterke tegenstanders. Beide wedstrijden waren goed georganiseerd door Warberg. Zeker de eerste wedstrijd tegen het regio team (14/15 jarigen) was top georganiseerd met een leuke ambiance en veel publiek. We verloren 19-0 maar we moeten niet vergeten dat dit onze eerste wedstrijd was. Het team heeft alles gegeven en keihard gewerkt. Het applaus van het Zweedse publiek was dan ook veelzeggend. De stemming in de kleedkamer was euforisch, als we wereldkampioen waren geworden.

Volgens onze informatie zouden we de tweede wedstrijd spelen tegen een team van Warberg met 13/14 jarige jongens. Toen vlak voor de wedstrijd bleek dat dit team bestond uit 15/16 jarige jongens was dit voor het team (inclusief staf) een grote domper. Na deze teleurstelling ging de knop om. Een doelpunt was ons doel. Het team ging er vol voor en streden als leeuwen. We hebben zelfs 2x gescoord! Dit geeft aan hoeveel we als team in een paar dagen zijn gegroeid en hebben geleerd.Wij hebben genoten van dit kamp en vinden het super gaaf om met dit team te werken. We hebben de groep leren kennen als een gedreven, leergierig en enthousiaste groep waar het plezier vanaf spat. Wij zijn super trots op dit resultaat, we hebben al onze doelstellingen gehaald!

Volgend seizoen gaat we er weer tegenaan.

Staf Oranje U15

Faybienne, Jasper en Matthijs 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl