Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

U19: U19 heren strijd dapper maar redt het niet om zich te kwalificeren


09-09-2014; Afgelopen week stond voor de talenten in het U19 heren team het kwalificatietoernooi voor het WK U19 op het programma. In Madrid mochten zij strijden in poule B tegen Hongarije, Oostenrijk, Wit Rusland en ItaliŽ. De beste in deze poule mag zich op gaan maken voor het WK in Zweden.

Op woensdag mocht Nederland het opnemen tegen Oostenrijk. Op papier een leuke wedstrijd omdat beide teams na elkaar gerangschikt zijn op de wereldranking. In praktijk bleek Oostenrijk een maatje te groot en speelde beter dan onze talenten. In een door Oostenrijk gecontroleerde wedstrijd, won Oostenrijk met 8-2. De twee Nederlandse goals vielen aan het eind van de derde periode en zijn gescoord door Max Molander, assist van Thijme de Valk en Bas den Braven.

Een van de favorieten voor de kwalificatieplek in deze poule was Hongarije. Vrijdag mocht Nederland het opnemen tegen dit team. Binnen 6 minuten stond Hongarije al met 3-0 voor en uiteindelijk werd een redelijke walk-over. Hongarije won de wedstrijd uiteindelijk met 19-2. Onno Hoek en David Dorr hebben namens Nederland gescoord, Onno en David hebben elkaar ook de assist gegeven.

Zaterdagochtend mocht Nederland al vroeg aantreden tegen Wit-Rusland. Wit-Rusland voor het eerst met een U19 team op het kwalificatietoernooi. Nederland komt in deze wedstrijd al snel op voorsprong door Max Molander (assist Onno Hoek). Wit-Rusland pakte vervolgens het initiatief in de wedstrijd en liep in de eerste periode uit naar 3-1. Wakker geschut door de coaches ging Nederland in de 2de periode opzoek naar de aansluitingstreffen en die werd al naar 41 seconden gevonden. Wederom een doelpunt van Max Molander (David Dorr). Via een powerplay goal liep Wit-Rusland weer een doelpunt uit. Het was Max Molander opnieuw die de verbindingstreffer scoorde. Nederland kreeg de kans om op gelijke hoogte te komen door een penalty, echter was het Thijme de Valk die miste. Wit-Rusland scoorde echter nog aan het eind van deze periode en kon zo uitlopen naar 3-5. In de 3de periode zetten Nederland alles op alles om dichterbij te komen en eventueel met de winst naar huis te gaan. David Door (assist Thijme de Valk) zetten de eindstand uiteindelijk in een 4-5 verlies voor Nederland.

Zonder overwinning kon Nederland natuurlijk het toernooi niet verlaten. Zondagochtend mochten de heren het opnemen tegen ItaliŽ. In de eerste periode waren beide teams gebrand om verdedigd geen fouten te maken. Dit leiden tot een zeer gespannen eerste periode waarin beide teams niet veel kansen creŽerden. Gelijk in de 2de periode komt Nederland via een doelpunt van David Dorr (geen assist) op voorsprong. Vervolgens ging de wedstrijd weer verder in vrij gesloten wedstrijd. Echter veranderde dit in de 53ste minuut. ItaliŽ komt namelijk op gelijke hoogste en beide teams gaan alles op alles spelen om de overwinning binnen te halen. Eerst komt Nederland op een 2-1 voorsprong (Doelpunt Nikki Jansen, assist Stijn Hofstee) maar 3 minuten later was het ItaliŽ dat wederom op gelijke hoogte komt. Een zeer spannend slot, had Italie een hele grote kans om de winnende te maken, echter redden Bram Berens zeer goed. Uit de counter die hierop volgde scoorde Nederland de winnende treffer. Max Molander mocht dit laatste doelpunt op zijn naam schrijven (assist Thijme de Valk).

Nederland heeft zich dus niet geplaatst voor het WK. Ondanks dat was het een zeer leerzame ervaring voor deze jongens. 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl