Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Damesselectie bekend voor kwalificatietoernooi WK Floorball


13-01-2015; De staf van het Nederlandse floorballdamesteam heeft de definitieve selectie gemaakt voor het WK-kwalificatietoernooi, begin februari in Polen. Met 2 keepers en 18 veldspelers wordt afgereisd naar Poznan om deelname aan het WK in Finland in december af te dwingen.

De coaches hadden een zware taak. De staf had 23 dames tot de beschikking voorafgaand aan een trainingskamp tussen Kerst en oudejaarsdag in Zweden, het walhalla voor floorball. Na drie oefenwedstrijden in de stad Lindesberg en verschillende clinics van lokale trainers kozen headcoach Stephan Widjaja en assistent-coach Daan Henningheim voor een mix van ervaren spelers met jong talent.

“We hebben een hecht, onzelfzuchtig team”, beschrijft Widjaja. “Het doel is om ons te kwalificeren, het liefst met ruime marge. Het gaat zwaar worden en er zal hard gewerkt moeten worden. Als we ons hoofd koel houden, gaat het ons zeker lukken.”

In Poznan zal tussen 4 en 8 februari worden gespeeld tegen meervoudig wereldkampioen Zweden, thuisland Polen, Duitsland en Estland. De eerste drie ploegen plaatsen zich direct voor het WK, de beste twee nummer 4's mogen ook mee (er zijn drie Europese poules).

Volgens Willemijn Vroege, aanvalster van UHC Dietlikon in Zwitserland, wordt het een spannend toernooi, waarin alles mogelijk is. “Ik kijk uit naar een toernooi waar op wij kunnen laten zien dat floorball ook in Nederland leeft.”

“Als underdog moeten we ontzettend hard aan de bak en ik hoop echt dat we kunnen gaan stunten”, zegt aanvalster Ellen van der Hoven. Volgens haar is de selectie nog nooit zo goed geweest. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we het Duitsland en Polen ontzettend moeilijk gaan maken. Daarnaast kijk ik er ook onwijs naar uit om tegen wereldkampioen Zweden te mogen spelen!”

Wil je ons steunen? Ga dan naar de Club van 100.

26 Charlotte de Keyzer GOALIE Basel Regio
4 Nina van Mastrigt FORWARD UFC Utrecht
16 Willemijn Vroege FORWARD UHC Dietlikon
22 Faybienne Kollau FORWARD UC Face Off
18 Tianne Numan FORWARD UFC Utrecht
15 Marjolein van Swinderen DEFENDER UA Sonics
21 Eva Smal DEFENDER UFC Utrecht
13 Kiki Spoelstra FORWARD UC Face Off
6 Martine Plug FORWARD AIK
11 Josse van Zijp FORWARD FB Agents
17 Dorinde Kleinegris DEFENDER UA Sonics
1 Lidwien Reehuis GOALIE UC Face Off
23 Yvette Engbers DEFENDER Floorball Flames
2 Suzan Hombergen DEFENDER UC Face Off
10 Iris Stokman FORWARD UA Sonics
24 Ellen van den Hoven FORWARD UC Face Off
9 Maaike Moes FORWARD UA Sonics
3 Stephane Spijkerman DEFENDER UC Face Off
20 Susanne Spijkerman DEFENDER UC Face Off
8 Maaike van den Berg FORWARD UC Face Off


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl