Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlandse floorballdames plaatsen zich voor WK


10-02-2015; 

Het Nederlandse damesteam floorball heeft zich vorige week in PoznŠn weten te plaatsen voor het WK, eind dit jaar in Finland. Uiteindelijk bleek een zwaarbevochten overwinning op Estland voldoende om een plaats bij de beste zestien landen van de wereld te veroveren.

Nederland speelde onder leiding van hoofdcoach Stephan Widjaja vier wedstrijden tijdens het kwalificatietoernooi in het Poolse PoznŠn. De eerste drie wedstrijden, allen tegen landen uit de top tien, gingen verloren. In de laatste wedstrijd wisten de twintig Oranje dames echter te winnen, waardoor het team alsnog een ticket naar Tampere wist te veroveren.

Tegen Estland kwam de ploeg in de eerste periode van 20 minuten op 2-0 voorsprong, maar dat werd in de tweede periode uit handen gegeven. Uiteindelijk wist de ploeg in de laatste vijf minuten een achterstand van 4-3 om te buigen in een voorsprong: 4-5. Omdat van de drie kwalificatiepoules ook de beste nummer 4's doorgingen naar het WK, kan Oranje nu de vliegtickets boeken. Assistent-coach Daan Henningheim is vooral trots op de werklust van de speelsters. "Ik heb een team gezien dat door keihard werken boven zichzelf is uit gestegen!".

De doelpunten tegen Estland in de eerste twee minuten:

WK

Het team gaat zich nu voorbereiden op het WK, van 4 tot en met 12 december in Tampere. Tijdens de kwalificaties werd in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan. Van bijvoorbeeld Zweden, waar 'innebandy' een van de grootste sporten van het land is, kan technisch nog heel wat worden afgekeken. Qua fysiek kan Oranje van een team als Polen nog veel leren.

"Het is heel goed voor ons om zo veel tegenstand te hebben gehad", zegt verdediger Eva Smal. "In de komende maanden kunnen we daar profijt van trekken tijdens onze trainingen en wedstrijden in Nederland, zodat we in Tampere meer dan ťťn overwinning kunnen behalen." Wil je ons steunen? Club van 100. Kijk voor meer informatie op www.floorballdames.nl

Bekijk foto's van de IFF: 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl