Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

WFCQ 2016 voorbij voor Nationaal Herenteam


06-02-2016; TALLINN Ė In Estland is een einde gekomen aan het kwalificatietoernooi van het NHT. Na vier wedstrijden is het oorspronkelijke doel (ervaring opdoen) ruimschoots gehaald.

Het team
Bondscoach Siegfried Aikman gebruikte de maanden voorafgaand aan het toernooi om te werken aan het herenteam. Ondersteund door assistent Tomas Kasemets legde hij de nadruk op een nieuw spelsysteem, waarmee ze op het kwalificatietoernooi succes hoopten te behalen. Echter stond vanaf het begin al vast dat het doel van het team plaatsing is voor het WFC 2018. De selectie bestond uit twintig spelers, welke verder nog begeleid werden door Erik van Belzen (looptrainer), Eugene Meuwszen (teammanager) en Bart Rijksen (fysiotherapeut).

Ervaring
Het WFCQ 2016, zoals het kwalificatietoernooi ook wel genoemd wordt, greep het team aan als leermoment in het traject richting het WFC 2018. Doel van het toernooi van afgelopen week was dus niet plaatsing voor het komende WK, maar ervaring opdoen en zoveel mogelijk leren van de tegenstanders en de sfeer van het toernooi. Op deze manier hoopt het team de komende twee jaar meer focus te kunnen leggen op de trainingen en sneller progressie te kunnen boeken.

WFCQ in Estland
Een week geleden vertrokken de spelers naar Estland. Eerste tegenstander was Estland, een erg sterk team. Het NHT verloor deze wedstrijd met 1-9. De volgende dag (donderdag 4 februari) was de tegenstander het op papier iets minder sterke Denemarken (vergeleken met Estland), maar Oranje kon alleen in de eerste periode goed meekomen. Eindstand: 9-2 verlies. De derde wedstrijd werd een spannende. Tegenstander Oostenrijk en Nederland gingen lang gelijk op, maar in de laatste tien minuten liepen de Oostenrijkers uit naar een 3-6 overwinning. Zaterdag 6 februari speelde het NHT tegen Finland (#2 op de wereldranglijst). Een geweldige ruststand (slechts 1-2 achter) bleek geen opmaat naar meer: 1-19 verlies.

Overzicht
3 februari: NED-EST 1-9. MVP: Tjomme van Mastrigt.
4 februari: DEN-NED 9-2. MVP: Aron Piekema.
5 februari: NED-AUT 3-6. MVP: Thomas de Ruiter.
6 februari: FIN-NED 19-1. MVP: Dimitri Vermaat.

Meer informatie over het team is te vinden via onze Facebookpagina of op hun website.


 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl