Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Spike Braunius nieuwe bondscoach NDT


07-04-2016; 

Met trots presenteren wij de nieuwe Bondscoach en de vrijwel complete Staf van het Nationaal Damesteam (NDT) voor het WFCQ 2017 traject: Spike Braunius, Gustav Lejuge, Wouter Buter, Monique Zwaan, Nils Thorner en Stijn Braunius.

Aanleiding
Na het positieve WK in december 2015 besloot de voltallige staf van het NDT dat dat het juiste moment was om te stoppen. De NeFUB en het damesteam moesten dus op zoek naar een nieuwe bondscoach, assistenten, een teammanager, een trainer Fysiek en Herstel en een fysiotherapeut. Het belangrijkste hierin was dat er zo snel mogelijk een bondscoach gevonden werd.

Bondscoach
Spike Braunius is een enthousiaste en ervaren coach in vele sporten, waaronder de laatste negen jaar in floorball. Hij komt uit Nederland, maar woont in St. Legier bij Lausanne (Zwitserland). In de Zwitserse competitie is hij actief als coach en bondsscheidsrechter. Spike heeft een succesvolle club opgericht op de International School of Lausanne en was onder andere ook enkele jaren Voorzitter van Unihockey Club Lausanne. Hij heeft veel passie voor sport in het algemeen, maar specifiek voor floorball. Naast opleidingen via de Swiss Unihockey Federation heeft hij ook het Graduate Certificate in Sport Coaching & Leadership behaald aan Michigan State University als onderdeel van zijn Master of Arts in Education. Het NDT heeft aangegeven uit te kijken naar de samenwerking richting het WK kwalificatietoernooi 2017.

Overige staf
In korte tijd heeft Spike een nieuwe, bijna complete, staf bereid gevonden om samen de voorbereidingen op te starten van het traject WFCQ 2017.

Technische Trainers en Assistent Coaches
Gustav Lejuge, met Duits-Zweedse dubbelnationaliteit, brengt een enorme kennis aan boord wat betreft techniek en tactiek vanuit zijn jarenlange ervaring in de Zweedse competitie en het Duitse Nationale Team waarmee hij op het WK heeft gespeeld. Als Technisch Trainer en Assistent Coach is zijn focus met name gericht op de verdediging en passing. Eťn staflid, Wouter Buter, is aan boord gebleven en zal tevens een rol als Technisch Trainer en Assistent Coach vervullen waardoor er een mooie brug tussen de WK2015-staf en de nieuwe groep wordt geslagen. Wouter brengt een schat aan nationale teamervaring mee, zowel als WK speler en als WK staflid. Hij zal samen met Gustav de technische trainingen gaan verzorgen.

Teammanager
Monique Zwaan wordt de nieuwe teammanager. Zij heeft uitgebreide ervaring als manager in de (veld)hockeysport, met als hoogtepunt het uitkomen van “haar” JA1 team uit Nuenen in de landelijke competitie. Daarnaast heeft zij jarenlang diverse functies als TC Tophockey lid gehad binnen de hockeywereld. Met veel enthousiasme gaat zij deze nieuwe uitdaging aan.

Trainer Fysiek en Herstel
Nils Thorner is zelfstandig personal trainer en sportmasseur. Door middel van verschillende opleidingen heeft Nils kennis opgedaan op het gebied van training, voeding en verzorging. In de afgelopen jaren heeft Nils al veel sporters, met name voetballers, begeleid om hen fysiek naar een hoger niveau te tillen. Door zijn gedrevenheid, kennis, ervaring en netwerk een waardevolle toevoeging aan de staf.

Video-analist
Deze nieuwe rol zal vervuld worden door Stijn Braunius, een ervaren floorball speler, jeugdcoach en bondscheidsrechter in de Zwitserse competitie. Hij zal de videodatabase voor het NDT opzetten en de analyses voorbereiden om het team en de staf zoveel mogelijk relevant beeldmateriaal te presenteren van zowel de concurrentie als het NDT zelf.

Fysiotherapeut(e)
De enige vacature die nog moet worden vervuld en waar speelsters en staf een echte sportprofessional bijzonder warm zouden ontvangen. (Mail naar: nationaaldamesteam@nefub.nl)

Al met al een nieuwe frisse staf, met enorm veel energie en passie om samen met de speelstersgroep de uitdagingen op weg naar het WK kwalificatietoernooi 2017 aan te gaan.


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl