Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

FB Agents (heren) en UA Sonics bekerwinnaars seizoen 2015/2016


02-05-2016; Zaterdag 30 april stonden de bekerfinales op het programma. In de Lotto NeFUB cup waren FB Agents en UFC Utrecht 1 bij de heren doorgedrongen tot de finale. De damesfinale ging tussen UA Sonics en UC Face Off.

Sonics wint opnieuw van Face Off
De dames kregen de eer het spits af te bijten. Voor Sonics was het een thuiswedstrijd, wat ook bleek uit het grote aantal supporters dat hen aanmoedigde. Zij zagen een leuke wedstrijd, met direct in de eerste periode al vijf doelpunten. Sonics was sterker, maar Face Off deed als regerend bekerhouder niet veel onder. In de tweede periode liepen de Amersfoorters, ondanks een 3-3 tussenstand, uit naar 3-6. Dit gat bleek Face Off in de laatste periode niet meer te kunnen overbruggen, waardoor 3-6 tevens de eindstand werd. MVP's: Stephanie Fong (Sonics) en Janet Nienhuis (Face Off). Alle statistieken vind je hier.

Doelpuntenfestijn bij de heren
FB Agents en UFC Utrecht zijn in de competitie als eerste en tweede geŽindigd, dus dit beloofde wat voor de finale. Echter leek Utrecht in eerste instantie bevangen te zijn door spanning, waardoor de Amsterdammers binnen tien minuten al drie keer hadden kunnen scoren. Direct na rust wist Agents de stand zelfs uit te breiden naar 1-4, maar hierna kwam Utrecht op stoom. De achterstand werd omgedraaid naar een 5-4 voorsprong, maar door een geweldige laatste dertig seconden was het toch FB Agents dat met een voorsprong de tweede rust in ging (5-6). In de derde periode werd nog wel vijf keer gescoord, maar Utrecht kon het Agents niet meer echt moeilijk maken. De eindstand: 7-9 winst voor FB Agents. MVP's: Jasper Meijer (Agents) en Kristaps Bertins (Utrecht). Alle statistieken vind je hier.

Foto's
Op onze Facebookpagina zijn foto's terug te vinden van de herenfinale. Foto's van de dameswedstrijd worden nog verwacht.


 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl