Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

HSK (dames) en FB Agents landskampioen


22-05-2016; Utrecht - Zondag 22 mei zijn HSK (dames) en FB Agents landskampioen geworden. In sporthal De Paperclip speelden beide teams hun finalewedstrijden tegen resp. Sonics (Amersfoort) en UFC Utrecht.

Damesfinale
Om 12:00 uur stond de openingswedstrijd tussen Sonics en HSK op het programma. Onder leiding van scheidsrechters Bart Tiggelaar en Wouter Buter lieten beide teams goed floorball zien, wat resulteerde in een eerste ruststand van 1-1. Den Haag was favoriet gezien hun positie in de competitieranglijst, maar Sonics kwam goed mee. In periode 2 liep HSK echter snel uit, met een 2-5 ruststand tot gevolg. De dames van Amersfoort gaven alles wat ze hadden, maar HSK weerstond de aanvallen en werd verdiend landskampioen.

Eindstand: Sonics-HSK 4-7.
MVP Sonics: Bakker (1+2).
MVP HSK: Broekman (2+2).
Bezoekers: 140.

Herenfinale
Om 15:15 uur floten scheidsrechters Andreas Looze en Egbert Boom voor het begin van de herenfinale. Regerend landskampioen FB Agents nam het op tegen UFC Utrecht. Utrecht begon furieus en had binnen tien minuten al acht keer op doel geschoten. Aanvankelijk stelde Agents hier slechts ťťn schot tegenover, maar aan het einde van de periode was het verschil in doelpunten nihil: 1-2 in het voordeel van Utrecht. Agents herpakte zich in de tweede periode en nu was het Utrecht dat blij mocht zijn dat de score niet al te hoog opliep. De ruststand na twee periodes was 3-3. Agents kwam als een razende uit de kleedkamers en scoorde binnen drie minuten tweemaal. Beide teams speelden vol op de aanval, maar wisten niet meer te scoren, waardoor FB Agents landskampioen werd.

Eindstand: FB Agents-UFC Utrecht 5-3.
MVP FB Agents: Kasemets (0+1).
MVP UFC Utrecht: Andries Ziani (82,14% savingspercentage).
Bezoekers: 190.

Overige huldigingen
Tijdens deze finaledag werden ook de competitiekampioenen gehuldigd. Bij de heren kregen FB Agents (eredivisie), Blue Falcons (eerste divisie) en UFC Utrecht 3 (tweede divisie) een beker. Bij de dames ging deze naar HSK (eredivisie) en UFC Groningen (eerste divisie).

Tijdens de wedstrijden zijn foto's gemaakt, welke later gedeeld zullen worden via de NeFUB-Facebookpagina. Ook komt er een samenvatting van de wedstrijd FB Agents-UFC Utrecht.


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl