Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Vacature: Algemeen Bestuurslid Topsport


21-03-2017; 

Per direct zoekt de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB) een algemeen bestuurslid voor het portfolio topsport. Binnen deze functie binnen de NeFUB ben je niet alleen het eerste aanspreekpunt voor topsporters, maar ook volwaardige gesprekspartner en vraagbaak voor iedereen die betrokken is bij (de begeleiding van) Topsporters in Floorball . De topsport co÷rdinator is onderdeel van het algemeen bestuur, welk in samenwerking met het dagelijks bestuur de co÷rdinatie van floorball in Nederland verzorgt. De NeFUB is een kleine bond, waarbij je verwacht wordt aandacht te hebben voor zowel de algemene bestuurstaken als specifieke taken van je portfolio. Het gaat om een vrijwilligersfunctie voor drie jaar. De functie staat open voor alle ge´nteresseerden, maar het berust de voorkeur voor iemand met ervaring binnen floorball.

Algemene bestuurstaken
Het bestuurslidmaatschap houdt in praktische zin vooral in: het voorbereiden van en het bijwonen van bestuursvergaderingen (2wekelijks via Skype of centraal in het land), het telefonisch en per mail contact houden met de andere bestuursleden en overleg voeren over lopende zaken. Ook het incidenteel uitvoeren van en meedenken over werk dat niet tot je eigen taakgebied, maar wel tot het takenpakket van het bestuur als geheel behoort, hoort bij het bestuurslidmaatschap.

Taken als Algemeen Bestuurslid Topsport
Als Algemeen Bestuurslid Topsport ben je het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en topsporters van onze nationale teams. Als gewaardeerde ‘sparringpartner' vervul je een sturende, co÷rdinerende en verbindende rol binnen het ‘topsportnetwerk' van de NeFUB, dat bestaat uit vrijwilligers in (nationale) stafteams en opleidingsteams. Daarnaast werk je nauw samen met het algemeen bestuurslid Jeugd, waardoor de ontwikkelmogelijkheden en kansen voor talentvolle jeugdspelers vorm krijgen.

Het algemeen bestuurslid Topsport draagt zorg voor de uitvoering van het beleid dat NeFUB hanteert over floorball en topsport, de nationale stafteams en hun handelen en de zorg voor begeleiding van de topsporters zelf. Daarnaast is het aan het bestuurslid Topsport om, te samen met de NeFUB voorzitter, de stafteams te reviewen op uitvoer, functioneren en resultaat. Je laat je zien op momenten waarop Topsport wordt beoefend, en praat met diverse betrokkenen over de ervaringen en ziet kansen voor ontwikkeling.

Tijdsinvestering
Het algemeen bestuurslidmaatschap kost ongeveer 3 uur per week.

Belangstelling?
Neem contact op met de NeFUB secretaris Dorothee Kruijs-Vogelesang (tel. 06 ľ 23 84 91 33 of secretaris@nefub.nl). Wanneer jouw aanmelding installatie in het bestuur tot gevolg heeft, zal dit in een Algemene Ledenvergadering ter stemming worden gebracht.


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl