Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NeFUB-nieuwsbrief (maart)


31-03-2017; 

De nieuwsbrief van maart is uit. Hij is HIER te lezen incl. bijbehorende lay-out. Wil je alleen de tekst, kijk dan hier onder:

Van de bestuurstafel: "Comfort Zone"
"Recent hield NOC*NSF weer een inspiratiesessie over de transitie in de sport. Immers, hoe blijf je als georganiseerde sport relevant als de trend steeds meer is dat mensen minder in organisaties betrokken willen zijn, zowel als vrijwilliger, maar ook als lid. Wij Nederlanders sporten het liefst als het ons uitkomt en minder als trainingstijden het voorschrijven. Voor sportbonden is het echter een probleem, aangezien de afrekening toch nog is gericht op ledenaantallen. Ook wij als NeFUB worden afgerekend op die paar leden die we hebben, waardoor we laag uitkomen op de ranking voor subsidies en toelagen.

De uitdaging ligt hem voor NOC*NSF in het buiten de eigen comfort zone komen. Zolang je verandering inzet, maar de bestaande structuur als uitgangspunt neemt, zal het een moeilijk verhaal worden. En tot die tijd kunnen we als NeFUB ook alleen maar proberen ons bescheiden aandeel te leveren en ook NOC*NSF vaker uitleggen wie en wat wij zijn als sport. Of worden we een voortrekker, een voorbeeld voor anderen, op een manier die ons past?

Hoe mooi zou het kunnen zijn: alle floorball activiteiten in den lande die aantonen dat we meer zijn dan een spelletje? Dat we een voorbeeld zouden zijn voor andere sporten in hoe we met elkaar de sport regelen en organiseren. Hoe zouden we de sport er uit kunnen laten zien? Hoe relevant kunnen we zijn?

Maar ook voor ons betekent dat loslaten, herbezinnen en op zoek naar duurzame en bestendige structuren, die duidelijkheid en vertrouwen geven, zonder te belemmeren ons aan te passen aan veranderende tijden. En dan proberen weg te blijven van korte termijn oplossingen, die ons op de lange termijn juist tegenhouden. Er is geen gebrek aan uitdagingen momenteel, maar aan ons als Floorball gemeenschap om zelf onze toekomst in te kleuren. Tijd om onze Comfort Zone op te zoeken..."

Inhoud
De eerste drie maanden van 2017 zijn bijna voorbij! Het floorballseizoen gaat richting de climax en daarnaast kan de NeFUB een nieuwe hoofdsponsor begroeten: ZONE! De nieuwe overeenkomst met ZONE is afgesloten voor een periode van 5 jaar en biedt veel kansen. Meer info is HIER te vinden!

Verder in deze nieuwsbrief: de Atletencommissie, vacatures, het NK floorball, de internationale wedstrijden en meer! Lees snel verder!

Op naar het landskampioenschap!
Na de eerste twee playoff-dagen is er al een hoop duidelijk geworden in floorballend Nederland! Bij de heren zullen UFC Utrecht 1 en Sonics 1 gaan uitmaken wie landskampioen wordt. Zij versloegen respectievelijk FB Agents en UC Face Off 1. Bij de dames staat UFC Utrecht 1 in de finale. De tegenstander is nog niet bekend, want na twee wedstrijden is de stand bij Hot Flames 1 - UFC Groningen 1-1.

Overige playoffs/-outs
Na een jaar afwezigheid promoveert HSK weer naar de eredivisie. Het team was te sterk voor de heren van FC Breda; zij degraderen dus. De strijdt tussen Blue Falcons 1 en Hot Shots ligt nog open, de tussenstand is 1-1. De strijdt tussen de 1e en 2e divisie ligt zelfs nog volledig open: alle vier de teams maken nog kans op een felbegeerd plekje in de 1e divisie.

Bij de dames is HSK Agents zeker van een plek in de eredivisie. Het team liep kans te degraderen, maar Hot Flames 2 bleek niet sterk genoeg. Bij Face Off 1 - UFC Utrecht 2 is de stand na twee gespeelde wedstrijden 1-1.

Vacatures
De NeFUB zoekt versterking! We zoeken een penningmeester, AB-lid Topsport, vertrouwenspersoon, een projectleider en kascommissieleden. Meer informatie is HIER te vinden! Ten slotte kunnen ook de scheidsrechters-, competitie- en mediacommissie nog extra mensen gebruiken. Heb je vragen en/of interesse? Mail naar info@nefub.nl en wij helpen je verder!

#FloorballNL
Zet je wel eens foto's online, bv. op Instagram of Twitter? Gebruik dan de hashtag #FloorballNL. Zo kunnen wij makkelijker berichtjes van je vinden, liken en delen! Je vindt de NeFUB op Twitter op @NeFUB en op Instagram op @FloorballNL! Heb je foto's of informatie die je graag gedeeld ziet worden op onze social media? Mail dan naar media@nefub.nl of contact ons via de social media!

Nederlandse Loterij
Zeven grote kansspelen zijn samengevoegd tot ťťn grote loterij: de Nederlandse Loterij. Floorball werd altijd gesponsord door Lotto (denk aan de NeFUB Lotto Cup), maar dat zal nu dus veranderen - qua naam. Qua streven (doelen steunen op gebied van sport en bewegen) verandert er niks!

Lidwien Reehuis gekozen tot voorzitter Atletencommissie (IFF)
De Internationale Floorball Federatie (IFF) heeft de nieuwe leden van de Atletencommissie bekendgemaakt. Lidwien Reehuis is verkozen tot voorzitter.

Tijdens het afgelopen WK (december) en de WK-kwalificatietoernooien (februari) hebben de spelers gestemd op de kandidaten voor de Atletencommissie. Deze commissie houdt zich bezig met zaken als regels, spelersveiligheid en vooruitgang van de sport. Lidwien Reehuis, voormalig NeFUB-bestuurslid en keepster van het NDT, is verkozen tot voorzitter. Hiermee gaat ze ook deel uitmaken van het Algemeen Bestuur van de IFF.

Overige commissieleden zijn (bij de dames) Josefina Eiremo, Eliisa Alanko, Yui Takahashi en Agata Plechan. Bij de heren gaat het om Johan Samuelsson, Tero Tiitu, Junoh Lee, Tomas Sladky. Meer informatie is te vinden op de website van de IFF .

Vacature: Algemeen Bestuurslid Topsport
Met spoed gezocht: een algemeen bestuurslid voor het portfolio Topsport. Je vergadert mee met het Algemeen Bestuur (AB) en bent aanspreekpunt voor de nationale teams. Ook werk je nauw samen met AB-lid 'Jeugd' om voldoende ontwikkelmogelijkheden te bieden voor talentvolle jeugdspelers.

In deze functie ben je niet alleen het eerste aanspreekpunt voor topsporters, maar ook volwaardig gesprekspartner en vraagbaak voor iedereen die betrokken is bij (de begeleiding van) topsporters binnen het floorball.

Meer informatie vind je online of kan opgevraagd worden door te mailen naar Dorothee Kruijs-Vogelesang (secretaris) via secretaris@nefub.nl of info@nefub.nl.

Vrijwilligers gezocht voor NK!
In het NK-weekend van 20 en 21 mei in Utrecht kunnen we de hulp van vrijwilligers ZEER goed gebruiken. De NeFUB zorgt bij de play-off finales voor het bemannen van de wedstrijdtafel en de bondsscheidsrechters, maar ook voor de volgende taken/functies zoeken we nog hulp:
- Hulp bij opbouwen en opruimen van boarding en wedstrijdtafels, tapen, etc.
- Hulp bij het ombouwen van kleinveld naar grootveld tussen het NK Jeugd en de play-off finale in (alleen op zaterdag)
- Wedstrijdsecretariaat (NK Jeugd, minimaal 2 personen per hal)
- EHBO'ers (minimaal 1 EHBO'er per hal)
- Speaker(s)
- DJ(‘s)
- Fotograaf

Aanmelden kan via info@nefub.nl!

Kascommissieleden gezocht
Voor de controle van de kas zijn we dringend op zoek naar JOU! Je hoeft geen kei te zijn op financieel gebied: een kritisch oog is voldoende. Het controleren van de kas zal ongeveer 3-4 uur in beslag nemen, waarbij je door ons voldoende begeleid zal worden.

Mocht er geen KC gevonden kunnen worden, dan moet dit uitbesteed worden. Dit kost de NeFUB geld, terwijl we dit liever in floorball willen steken. Daarom: meld je aan via info@nefub.nl!

ORANJE WEEKEND!
Een herinnering: eind april wordt een ORANJE weekend! De volgende wedstrijden vinden dan plaats:

Zaterdag 22 april
- 11:00 NHT - Frankrijk (Nieuw-Welgelegen, Utrecht)
- 14:00 NDT U19 - SFF Bonn (Nieuw-Welgelegen, Utrecht)
- 16:00 NHT U19 - BelgiŽ U19 (Het Gastland, Rhenen)

Zondag 23 april
- 12:00 Frankrijk - NHT (Nieuw-Welgelegen, Utrecht)
- 14:00 BelgiŽ U19 - NHT U19 (Het Gastland, Rhenen)

Mis niets meer!
Drie stappen om niets te missen van de NeFUB en van floorball in Nederland!

1: Ga naar onze Facebook, Twitter of Instagram.
2: LIKE en VOLG!
3: Blijf altijd op de hoogte!

Vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief? Neem contact op via media@nefub.nl.


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl