Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NK Jeugd en Play-Off Finales


15-05-2017; 

Op 20 en 21 mei is het zover, dan vind het finaleweekend plaats ter afsluiting van seizoen 2016-2017! In dit weekend worden zowel het NK Jeugd als de Play-Off Finales van de seniorencompetitie gespeeld. Lees verder voor meer informatie en wedstrijdschema's.

Datum
C-, D- en E-jeugd: zaterdag 20 mei 2016
A/B-jeugd: zondag 21 mei 2016

Locatie
Sporthal Nieuw-Welgelegen
Grebbeberglaan 3-13
3527 VX Utrecht

Informatie over de route en parkeren is hier te vinden op de volgende website: http://www.nieuw-welgelegen.nl/contact/route/117.

De wedstrijden worden gespeeld in de twee sporthallen die in Sporthal Nieuw-Welgelegen aanwezig zijn, de multifunctionele hal (op de begane grond) en de topsport hal (op de derde verdieping). Op beide dagen zal The Colour Kitchen op de eerste verdieping geopend zijn.

Tijdschema zaterdag 20 mei
8:30 uur Zaal open voor sporters
9:00 uur Start wedstrijden C-, D- en E-jeugd
14:00 uur Finale D-jeugd
14:25 uur Finales C- en E-jeugd
15:30 uur Prijsuitreikingen C-, D- en E-jeugd in topsporthal
16:15 uur Play-off finale dames UFC Utrecht 1 - Hot Flames 1

De wedstrijdschema's staan onderaan dit bericht. Op zaterdag liggen velden 1, 2 en 3 in de topsporthal (boven). Velden 4, 5 en 6 liggen in de multifunctionele hal (beneden).

Tijdschema zondag 21 mei
8:30 uur Zaal open voor sporters
9:00 uur Start wedstrijden A/B-jeugd poule 1
14:45 uur Start wedstrijden A/B-jeugd poule 2
16:00 uur Play-off finale heren UFC Utrecht 1 - Sonics 1
18:35 uur Finale A/B-jeugd
19:00 uur Prijsuitreiking A/B-jeugd in topsporthal

Het wedstrijdschema staat onderaan dit bericht. Op zondag ligt veld 1 in de topsporthal (boven) en veld 2 in de multifunctionele hal (beneden).

Toelichting wedstrijdschema's
De teams in de A/B-jeugd zijn ingedeeld in twee poules. In elke poule spelen de teams ťťn keer tegen elkaar. Eerst worden alle wedstrijden in poule A gespeeld, daarna alle wedstrijden in poule B. Na afloop hiervan wordt de finale gespeeld tussen de nummers 1 van beide poules.

De teams in de C-jeugd zijn ingedeeld in vier poules. Na afloop van de poulewedstrijden spelen de nummers 1 van elke poule via een knock-out wedstrijden om de plaatsen 1 t/m 4. De nummers 2 van elke poule doen hetzelfde voor de plaatsen 5 t/m 8, net als de nummers 3 om de plaatsen 9 t/m 12. De drie nummers 4 van elke poule spelen in een halve competitie tegen elkaar om te bepalen wie op de plaatsen 13 t/m 15 eindigen.

De teams in de D-jeugd zijn ingedeeld in twee poules. Na de poulefase wordt er verder gespeeld volgens twee knock-out schema's, waarbij de nummers 1 en 2 van elke poule spelen om de plaatsen 1 t/m 4 en de nummers 3 en 4 van elke poule om de plaatsen 5 t/m 8.

De teams in de E-jeugd zijn ingedeeld in vier poules. Na afloop van de poulefase spelen de nummers 1 van elke poule tegen elkaar volgens een knock-out schema. De nummers 2 van poule A, B en C spelen verder in een halve competitie. Dat doen ook de nummer 2 van poule D met de nummers 3 van poules A en B en de nummers 3 van poule C en D met de nummer 4 van poule A.

De wedstrijdduur is korter dan in de jeugdcompetities, namelijk 2x10 minuten met 1 minuut rust tussen de periodes. Deze wedstrijdduur geldt voor alle leeftijdscategorieŽn, van A/B tot en met E. Door het toernooi op deze manier in te richten kunnen de teams meer wedstrijden spelen en hoeven zij minder lang te wachten tussen wedstrijden in.

Scheidsrechters
Zoals jullie in het wedstrijdschema kunnen zien hebben wij alle teams ingedeeld voor het fluiten van ťťn of meerdere wedstrijden. We rekenen erop dat elk team voor geschikte scheidsrechters zorgt. We verzoeken alle scheidsrechters om vooraf goed te kijken naar de wedstrijden die zij moeten fluiten en op tijd aanwezig te zijn bij deze wedstrijd(en) zodat het schema geen vertraging oploopt. Let op: er zijn C- en E-teams ingedeeld om te fluiten bij de D-jeugd en andersom!

Op dit moment proberen we nog zoveel mogelijk onafhankelijke scheidsrechters te regelen, zodat de teams zelf minder hoeven te fluiten. Een update van de scheidsrechterindeling zullen we rondsturen en in dit bericht plaatsen zodra deze beschikbaar is.

Activiteiten
Door UFC Utrecht zijn er buiten het NK en de play-off finales om leuke activiteiten voor jullie georganiseerd! Hou de Facebook pagina van de NeFUB in de gaten om te zien wat we voor jullie in petto hebben.

Op zaterdag om 16:15 en op zondag om 16:00 uur worden de een play-off finales van de senioren gespeeld. Op de zaterdag spelen de dames van UFC Utrecht 1 tegen Hot Flames 1 om het landskampioenschap. Op zondag strijden de heren van UFC Utrecht 1 tegen Sonics 1 om de titel. Blijven jullie na afloop van het NK allemaal kijken om de dames of heren aan te moedigen?

Huisregels
We zijn te gast in Nieuw-Welgelegen. Het gebouw is groot, er is onder andere een MBO school gevestigd, maar wij maken alleen gebruik van de sporthallen. Dat betekent dat we niet door het gebouw gaan zwerven, ons netjes gedragen, onze spullen opruimen, afval in de afvalbakken gooien en luisteren naar de aanwijzingen van de beheerder.


Wedstrijdschema's NK Jeugd

Een update van het schema voor A/B-jeugd vind je hier.


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl