Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Tweemaal bekerwinst voor UFC Utrecht


14-05-2017; 

Zaterdag 13 april 2017 vonden de finales van het bekertoernooi plaats. In zowel de dames- als de herenfinale speelden UFC Utrecht 1 en Face Off 1 tegen elkaar.

Damesfinale
UFC Utrecht 1, als tweede geŽindigd in de competitie, was de favoriet tegen het uit de eredivisie gedegradeerde UC Face Off 1. In de competitie wonnen de Utrechters beide wedstrijden tegen de Groningers: 6-1 en 10-2. Ook in de finale bleek Face Off geen partij, al was de score na p1 slechts 1-0. Dit lag mede aan de uitstekend keepende Myrthe Venhuis, die in deze periode alle vijftien schoten op doel tegen wist te houden. In de tweede periode werd Face Off iets sterker, maar Utrecht bleef domineren en vergrootte de score naar 3-0. MVP aan Utrechtse kant was Kiki Spoelstra, die al tweemaal scoorde en daar in de laatste periode nog twee goals aan toevoegde. De eindstand werd bepaald op 6-0, waarmee Utrecht zich bekerwinnaar 2016-2017 mag noemen. Face Off kan trots zijn met de finaleplaats.

Herenfinale
Ook bij de heren ging de strijd tussen de eerste teams van UFC Utrecht en UC Face Off. In de afgelopen competitie waren deze wedstrijden bijzonder spannend: Utrecht won het eerste duel met 6-5, waarbij geen van beide teams gedurende de hele wedstrijd een voorsprong van meer dan ťťn doelpunt verschil kon nemen. De andere wedstrijd tussen beide teams was tot nu toe het enige verliesduel voor Utrecht. Face Off was toen met 10-6 te sterk.

Een groot aantal supporters was afgekomen op de bekerfinale, waarin Utrecht het beste uit de startblokken kwam. Het werd binnen vijf minuten 1-0, maar de Groningers rechtten de rug en maakten de gelijkmaker. Door drie snelle doelpunten van Utrecht was de score in de rust al 4-1, ondanks het feit dat Face Off meer schoten op doel had. In de tweede periode was Face Off niet bij machte het verschil kleiner te maken, integendeel: Utrecht scoorde driemaal en leidde na p2 met 7-1. Het Groningse verzet was volledig gebroken toen de Utrechters de 8-1 maakten in het begin van de derde periode. Hierna liep het team uit naar 11-1, voordat Face Off nog twee eretreffers maakte en de eindstand bepaalde op 11-3.

Competitiefinales
Komend weekend staan de Utrechtse teams wederom in een finale. Op zaterdag 20 mei spelen de dames om 16:15 uur tegen Hot Flames 1 in de strijd om het landskampioenschap. Een dag later zullen de heren van Utrecht 1 en Sonics 1 uitmaken wie zich bij de heren landskampioen mag noemen. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur. Beide wedstrijden worden gespeeld in Nieuw-Welgelegen (Utrecht). Toegang is gratis.


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl