Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

UFC Utrecht 1 landskampioen na 7-4 winst tegen Sonics


21-05-2017; 

UFC Utrecht 1 is landskampioen na een geweldige finale tegen Sonics met 7-4 gewonnen te hebben. De wedstrijd was reclame voor het Nederlandse floorball en zowel Utrecht als Sonics verdienen een groot compliment.

Utrecht was favoriet dankzij hun sterke seizoen. Ze wonnen zo goed als alle wedstrijden en ook het bekertoernooi (vorig weekend) werd een prooi voor de Utrechters. De starting line van Utrecht bestond uit Thomas Rietveld, Jouk Hogenhuis, Nikki Jansen, Aron Piekema, Gijs Dieleman en Andries Ziani (keeper). Bij Sonics begonnen Thijme de Valk, David Vonk, Kevin Rolleman, Felix Poelsma, Bas Feenstra en Heiko Packeiser (keeper).

De team begonnen furieus en na slechts 39 seconden lag de bal al achter doelman Heiko Packeiser (Sonics) dankzij een mooie volley van Thomas Rietveld. Hij werd geassisteerd door Nikki Jansen, die een minuutje later de 2-0 voor zijn rekening nam nadat Aron Piekema een vrije bal snel speelde. Sonics werd teruggedreven en Utrecht profiteerde nogmaals via Rietveld (3-0), na een crosspass van Gijs Dieleman. Uit een van de spaarzame counters Sonics via Thijme de Valk de 3-1 (assist Bas Feenstra), maar na een 2-min straf voor David Vonk benutte Jeroen Bart het buitenkansje. Zijn schot verdween in de kruising en betekende de 4-1 Ė en dat binnen tien minuten. Nog eenmaal werd er gescoord in de eerste periode: Mats Eglin maakte de 4-2, geassisteerd door Sven van der Heide.

Sonics kwam beter uit de startblokken dan in de eerste periode, maar de eerste grote kans was voor Utrecht, al werd deze gemist. Op 24:18 kreeg Van der Heide een 2-min tijdstraf voor obstructie, maar de Utrechtse powerplay die volgde kon hier niet van profiteren. Sonics probeerde Utrecht te verleiden tot fysiek spel, maar dit lukte slechts ten dele. Utrecht bleef zīn eigen spel spelen, geduldig wachtend op de ruimte voor de crosspass. Het was echter Sonics dat de eerste goal van p2 scoorde (4-3): op 9:51 scoorde Jeroen van Rijsselt met een strak backhandschot, na een prima assist van Eglin. Sonics kreeg dankzij Nikki Jansen een powerplay situatie, maar hierin was de grootste kans voor Utrecht. Er vielen echter geen goals, zodat Jansen het veld weer in mocht op 12:05. Op 12:09 (!) gaf hij de assist aan Jouk Hogenhuis, die tekende voor de 5-3. Dit was ook de ruststand na twee periodes.

Utrecht begon p3 met een powerplay, omdat Jeroen van Rijsselt een 2-min tijdstrijd had gekregen aan het einde van p2 (incorrecte slag). Twee seconden voordat deze voorbij was scoorde Aron Piekema uit een assist van Matthijs ten Hag, waarmee de score 6-3 werd in het voordeel van Utrecht. Enkele minuten later werd het zelfs 7-3 na een geweldige counter, opgezet en afgerond door Jeroen Bart. De assist kwam op naam van Niek Hovius. Sonics gaf zich niet gewonnen en kwam na een knappe goal van Thijme de Valk weer wat meer terug in de wedstrijd (7-4), maar hierna was het Utrecht dat de beste kansen kreeg. Opmerkelijk genoeg werd er niet meer gescoord, ondanks een zinderende slotfase met 2-min straffen over en weer. Dankzij de 7-4 eindstand is Utrecht landskampioen. MVP's werden Thijme de Valk (Sonics) en Gijs Dieleman (Utrecht).


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl